Hoe kies ik de kleur van mijn deur?

De kleur van mijn nieuwe deur kiezen: hoe doe ik dat?

Elk (ver)bouwavontuur vraagt om verschillende keuzes. Zo ook als het gaat over je voordeur. De keuze voor het materiaal is meestal snel gemaakt. Je kiest voor een onderhoudsvriendelijke deur in pvc, een solide voordeur in aluminium of een authentieke voordeur in hout. Maar wat met de kleur? De opties zijn, voor elk van de drie materialen, zo goed als eindeloos. We helpen je graag op weg!

Deuren in oneindig veel kleuren

Welke kleur je geeft aan je deur is een heel persoonlijke keuze. Wat je ook mooi vindt, bij KwadrO kan nagenoeg alles. Je staat best even stil bij de kleurkeuze, want je voordeur is de eyecatcher van je huis en bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer van je woning. Elke deur is bij ons uniek omdat we ze maken op maat van jouw smaak. Door jouw deur op maat, is geen enkel huis zoals het jouwe.

Pvc: veelzijdiger dan je denkt

Kies je voor een pvc deur? Dan heb je bij KwadrO de keuze uit 30 verschillende kleurfolies. Deze kleurfolies hullen je voordeur niet alleen in een mooi kleurtje, ze geven je deur ook een bepaalde structuur: glanzend, mat of met houtnerfstructuur. Liefhebber van de authentieke uitstraling van een houten deur, maar toch graag het onderhoudsgemak van pvc? Dat kan! Met onze nieuwste pvc-houtfolie: Woodec Eik Natuur. Met deze innovatieve oplossing zie je bijna geen verschil met een echte houten deur.

Wist je trouwens dat je de binnen- en buitenkant van je pvc deur in een andere kleur kan laten uitwerken? Dat maakt dat er in totaal 150 verschillende kleurcombinaties mogelijk zijn.

Aluminium deuren: alle kleuren van de RAL-regenboog

Gaat je keuze naar een aluminium deur, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Onze aluminium deuren kunnen uitgewerkt worden in alle RAL-kleuren, zowel mat als glanzend. Een rode voordeur voor je woning in de Rode Rozenstraat? Natuurlijk, waarom niet! Ook bij onze aluminium deuren is het mogelijk om de binnen- en de buitenkant in een ander gekleurd jasje te steken.

Houten deuren: naturel of met een tintje

Kies je voor een charmante houten deur, dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten: meranti, grenen, afzelia, afrormosia, sipo of eik, elk met hun eigen look en uitstraling. Bovendien kan je je deur enkele tinten lichter of donkerder maken met een specifieke afwerking. Wel fan van hout als materiaal, maar niet noodzakelijk van de houtlook? Geen probleem! Je kan een houten deur ook laten maken in jouw favoriete RAL-kleur. En heb je na een tijdje zin om je voordeur in een nieuw jasje te steken? Dan kan dat eenvoudig met een likje verf.

In 1, 2, 3 naar dé kleur van je deur: een stappenplan

Je weet ondertussen welke de verschillende kleuropties per materiaal zijn. Maar hoe begin je nu aan de kleurkeuze voor je deur? Jij vraagt, wij draaien. Hieronder vind je enkele nuttige tips:

  1. Vooraleer je je neus in de kleurstalen steekt, doe je best wat inspiratie op in je omgeving. De voorbeelden in je buurt zullen je een duidelijk beeld geven van datgene wat je wel of net absoluut niet mooi vindt. Dus doe je stapschoenen aan, pomp je fietsbanden op of tank je auto vol, want jij vertrekt op deurenzoektocht!
  2. Beeld je vervolgens die mooie deur in bij jouw woning. Past het totaalplaatje? Past je voordeur bij je gevel en bij je ramen, komt de deur tot zijn recht in de stijl van jouw woning, laat je de deur matchen met de garagepoort?
  3. Heb je een antwoord op al deze vragen, dan heb je waarschijnlijk al een duidelijk beeld van hoe jouw deur er zal uitzien. Om helemaal zeker te zijn van je keuze, kan je je ideeën bespreken met onze KwadrO-adviseurs. Bespreek met hen je voorkeur, in geuren en kleuren, laat hen wat foto’s of je Pinterest-bord zien en zij begeleiden je met plezier bij jouw beslissing.

Tips van onze KwadrO-adviseur

Bij KwadrO kan je je deur laten maken in alle kleuren van de regenboog. Maar we zien vaak dezelfde kleurkeuzes terugkomen. Daarom geven we je alvast graag wat algemeen advies bij de kleurkeuze voor je deuren:

  • Wil je graag een deur in een lichte kleur, zoals wit, lichtgrijs of crème? Hou dan rekening met de positie van je deur ten opzichte van het zonlicht. Als de zon op je deur schijnt, zal het licht fel weerkaatsen op een lichte kleur en daardoor misschien hard overkomen. Dit kan je makkelijk oplossen door voor een iets zachtere tint te kiezen.
  • De lichtinval heeft daarnaast ook een impact op hoe een bepaalde kleur eruit ziet. Eenzelfde kleur kan heel anders overkomen bij een deur die baadt in het licht of een deur die wat meer verstopt zit in de schaduw. Bij KwadrO hebben we kleurenstalen van 1 meter groot. Je kan aan je KwadrO-adviseur vragen om met zo’n meterstaal bij je thuis langs te komen. Zo heb je een duidelijk beeld van de kleur van je deur op die specifieke plaats en zie je al snel of deze kleur bij je woning past of net niet. Tip: doe dit overdag bij voldoende daglicht.
  • Denk ook eens aan de binnenkant van je woning. Zo heeft de kleur van je voordeur een aanzienlijk effect op de inkomhal. Je kan een donkere hal zonder binnenvallend daglicht meteen een heel stuk klaarder maken door voor een lichte deur te gaan. Of misschien past een donkere deur net heel goed in je interieur? Aan jou de keuze.

Graag nog wat inspiratie opdoen?

Bekijk onze talrijke realisaties

Ontvang onze deurenbrochure in je mailbox

Inspiratiegids voor deuren in landelijke, klassieke en moderne stijl. Voor elke stijl heeft KwadrO een gepaste deur.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.