Premies en subsidies

Premies en subsidies voor ramen en deuren

Premies en subsidies voor ramen of deuren

Je nieuwe ramen en deuren moeten niet enkel duurzaam zijn, maar ook kostenbesparend. Door het plaatsen van nieuwe ramen en deuren kan je inderdaad heel wat besparen. Maar dat is niet alles!

Hieronder vind je onze handige subsidietool, hiermee kan je in enkele klikken kijken welke premies jij kan gebruiken voor je bouwproject.

Helemaal onderaan vind je een beknopt overzicht van de premies en subsidies die vandaag van toepassing zijn. Opgelet, premies kunnen steeds wijzigen. Onze adviseurs zijn steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij helpen je graag verder.

In drie stappen alle subsidies en premies op een rij

Federale premies

6% BTW voor renovatie

Ben je de eigenaar van een woning ouder dan 10 jaar, dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen, wat een enorme besparing is. Zowel eigenaars als huurders kunnen van deze maatregel genieten. Meer informatie en alle voorwaarden waaraan voldaan moet zijn, kan je vinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

Premies van het Vlaams Gewest

Mijn VerbouwPremie

De Vlaamse Overheid voerde enkele verregaande veranderingen uit die resulteren in een vereenvoudigde renovatiepremie vanaf 1 juli 2022. De bestaande renovatiepremies Vlaanderen en energiepremies van Fluvius worden voortaan gebundeld in één premie: ‘Mijn VerbouwPremie’.

Investeer je in de energie-efficiëntie van je woning, appartement, appartementsgebouw of niet-residentieel gebouw? Dan kom je in aanmerking voor de verbouwpremie die je vanaf de tweede helft van 2022 kan aanvragen. Meer informatie kan je vinden op Mijn VerbouwPremie.

Gemeentelijke premies

De meeste gemeentes hebben nog eens hun eigen premiesysteem, waaraan dikwijls wel voorwaarden verbonden zijn. Ontdek jouw premies op gemeentelijke premies.

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.