Premies en subsidies

Premies en subsidies voor ramen en deuren

Premies en subsidies voor ramen of deuren

Je nieuwe ramen en deuren moeten niet enkel duurzaam zijn, maar ook kostenbesparend. Door het plaatsen van nieuwe ramen en deuren kan je inderdaad heel wat besparen. Maar dat is niet alles!

Hieronder vind je onze handige subsidietool, hiermee kan je in enkele klikken kijken welke premies jij kan gebruiken voor je bouwproject.

Helemaal onderaan vind je een beknopt overzicht van de premies en subsidies die vandaag van toepassing zijn. Opgelet, premies kunnen steeds wijzigen. Onze adviseurs zijn steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij helpen je graag verder.

In drie stappen alle subsidies en premies op een rij

Federale premies

6% BTW voor renovatie

Ben je de eigenaar van een woning ouder dan 10 jaar, dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen, wat een enorme besparing is. Zowel eigenaars als huurders kunnen van deze maatregel genieten. Meer informatie en alle voorwaarden waaraan voldaan moet zijn, kan je vinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

Premies van netbeheerders

Premie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing

Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas ontvang je van je netbeheerder tot € 10 per m² glas dat je laat plaatsen of vervangen. De aanvraag is eenvoudig en je krijgt het bedrag gewoon op je rekening gestort. Meer info kan je vinden op premie voor hoogrendementsbeglazing.

Totaalrenovatiebonus

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen binnen een tijdspanne van vijf jaar, kan in aanmerking komen voor de Totaalrenovatiebonus.

Burenpremie

Als je jouw woning energiezuinig wil maken, kan je samen met minstens 9 andere eigenaars deelnemen aan een collectief renovatieproject

Premies van het Vlaams Gewest

Renovatiepremie voor woningen (geldig tot eind 2018)

Is je woning ouder dan 30 jaar en in Vlaanderen gelegen? Dan kan je misschien aanspraak maken op de  Vlaamse renovatiepremie. Aan deze premie zijn heel wat voordelen verbonden. Ga daarom eens kijken bij Vlaamse Renovatiepremie.

Verbeteringspremie (geldig tot eind 2018)

Voldoe je aan de meeste voorwaarden van de renovatiepremie, maar vergt je project een minder grote investering? Dan is misschien de Vlaamse Verbeteringspremie iets voor jou?
Ook hier worden voorwaarden gesteld rond het inkomen, de woning en de facturen. Per bouwonderdeel worden vaste premiebedragen toegekend. Meer informatie kan je vinden op Vlaamse Verbeteringspremie.

Nieuwe Renovatiepremie vanaf 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 worden de Vlaamse Renovatiepremie en de Vlaamse Verbeteringspremie samengevoegd tot een nieuwe Renovatiepremie. Deze nieuwe regeling houdt rekening met gezinnen met een bescheiden inkomen. Zij kunnen voortaan hun aanvraag spreiden over de verschillende fases van de renovatiewerken.

Gemeentelijke premies

De meeste gemeentes hebben nog eens hun eigen premiesysteem, waaraan dikwijls wel voorwaarden verbonden zijn. Ontdek jouw premies op gemeentelijke premies.

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.