Soorten schuiframen
Soorten schuiframen

Alle soorten schuiframen in mensentaal

Schuifraam of hefschuifraam

Er bestaan twee manieren om een schuifraam te openen: gewoon schuiven of heffen en schuiven. Maar wat is nu juist het verschil tussen beide? Bij een schuifraam rolt de opengaande vleugel gewoon open, met wieltjes over de rail. Dit is anders bij een hefschuifraam. Daar til je eerst de opengaande vleugel op met de deurkruk, waarna ze kan openrollen. Dat gaat automatisch en in één beweging dankzij het handige hefboomsysteem.

Meer weten over de verschillen tussen een schuifraam of hefschuifraam.

Monorail, duorail of trirail

Een monorail schuifraam heeft één rail. Bij het openen van het schuifraam, rolt de bewegende vleugel over de rail aan de binnen- of buitenzijde van het raam vóór of achter het vaste gedeelte. 

Een duorail schuifraam heeft een vast kader met twee identieke vleugels op twee rails. Beide vleugels kunnen schuiven of één van beide kan vast gemonteerd worden. 

Bij een trirail schuifraam wordt een vast kader gecombineerd met drie vleugels die rollen op drie rails. Twee van de drie vleugels kunnen opengeschoven worden, vóór het vaste gedeelte. 

Meer weten over de verschillen tussen monorail, duorail of trirail.

Verzonken schuifraam

Bij een verzonken schuifraam is het kader (grotendeels) ingewerkt in de vloer, zodat je een vlakke doorloop hebt (met geen of weinig opstap) als je van binnen naar buiten wilt, of omgekeerd. 

Meer weten over een verzonken schuifraam.

Ontvang onze schuiframen brochure in je mailbox

Wil je jezelf grondig voorbereiden en een schuifraam kiezen als een pro? Lees dan zeker verder in deze gids en ontdek onze schuiframen van A tot Z.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.