Nieuwe ramen kopen - tips en advies - KwadrO

Ramen kopen: hoe kies je uit al die soorten?

7 onmisbare tips voor wie ramen wil kopen

Nieuwe ramen kopen doe je niet zomaar snel tussendoor. Het is immers de bedoeling dat je zo lang mogelijk van jouw ramen kan genieten. Maar hoe beslis je nu welke keuze je moet maken uit al die verschillende soorten ramen? Lees hieronder onze belangrijkste tips alvorens je overgaat tot de aankoop.

1. Het materiaal

Wat betreft de materialen zijn er drie soorten ramen: hout, aluminium en pvc. Elk van deze materiaalsoorten heeft zijn specifieke kenmerken, zowel op praktisch als op esthetisch vlak. Informeer je dus goed over elk materiaal alvorens je nieuwe ramen gaat kopen. Onze experten geven je trouwens graag gratis advies op maat!

2. De beglazing

Naast de materiaalkeuze van de profielen is er ook het type beglazing. Zo is het logisch dat je kiest voor dubbele beglazing, maar je kan hier ook nog veel verder in gaan. Hoogrendementsbeglazing, driedubbel glas, veiligheidsglas, beglazing die akoestisch extra isoleert...

3. De stijl

Denk goed na welke soorten ramen er zouden passen bij je woning. Ramen en deuren spelen namelijk een doorslaggevende rol bij het bepalen van de look van je huis. Liefst wil je dan ook ramen kopen die perfect aansluiten op de bestaande stijl en niet zorgen voor een botsing tussen verschillende trends.

4. Het onderhoud

Elk materiaal vraagt om een ander onderhoud. Heb jij het ervoor over om regelmatig tijd te spenderen aan het onderhouden van je ramen? Of wil je liefst ramen kopen die zo weinig mogelijk werk vragen? Laat je niet volledig leiden door je persoonlijke smaak, maar check ook dit punt alvorens je overgaat tot de aankoop van nieuwe ramen.

5. De beveiliging

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf verkiest, maar een degelijke beveiliging is echt geen overbodige luxe. Getrainde inbrekers zijn zo binnen, en dan kunnen de kosten al snel veel hoger oplopen. Best kan je dus meteen investeren in goede beveiliging wanneer je ramen gaat kopen.

6. De isolatie

Hoe hoger de isolatiewaarde van je ramen, hoe hoger jouw wooncomfort en des te lager je energiefactuur. Zowel de raamprofielen als de beglazing spelen hierin een rol. Ga je ramen kopen, bespreek dit aspect dan met een expert en vertel hem hoe ver jij de isolatiewaarde van je ramen wil doordrijven.

7. Je budget

Staar je niet blind op het prijskaartje als je ramen gaat kopen. Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met je budget, maar denk bijvoorbeeld ook aan de kosten van het onderhoud achteraf of aan het geld dat je kan uitsparen met ramen die goed isoleren. Wij bekijken graag samen met jou hoe we jouw wensen in je budget kunnen inpassen.

Eens babbelen met KwadrO?

Wil je nieuwe ramen kopen, bezoek dan een van onze showrooms of maak een afspraak voor gratis advies. Wij maken je met plezier wegwijs doorheen de verschillende soorten ramen!

Mijn ramen zijn ondertussen geplaatst. Ik wou u op de hoogte brengen van het feit dat 2 van uw mensen, Frank Hekkers en Chris Weckers, uitstekend werk hebben verricht. Heel correct geplaatst, mij goed geïnformeerd en mijn werf proper achter gelaten. Als het goed is mag het ook gezegd worden.

Toni Dierckx

Ontvang onze inspiratie-brochure in je mailbox

Laat je inspireren en ontdek welke ramen en deuren bij jouw woning en stijl passen.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.