Onderhoud van ramen anders bekeken bij KwadrO

Waarom onderhoud van ramen je niet moet afschrikken

KwadrO zorgt ervoor dat je jarenlang onbezorgd van je nieuwe ramen kan genieten. De meeste van onze profielen hoef je maar één keer per jaar licht te onderhouden. Toch geven we graag wat extra uitleg, zodat je je ramen tijdens het weinige onderhoud dat er moet gebeuren zeker niet beschadigt.
 

Onderhoud pvc ramen

Onderhoud pvc ramen

De pvc ramen van KwadrO zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Van ‘kozijnen verven’ of ‘smodderen met silicone’ hoef je bij pvc profielen niet wakker te liggen. Met een occasionele kuisbeurt en één keer een druppeltje olie kan je jarenlang van je mooie KwadrO ramen genieten. Pvc is namelijk erg duurzaam: het verrot, verkleurt of roest niet en gaat daarom extra lang mee.

Om je ramen niet te beschadigen, is het wel belangrijk dat je het onderhoud ervan juist aanpakt. Daarom delen we graag enkele tips om je pvc ramen zo goed mogelijk te onderhouden:

  • Gebruik lauwwarm water en een zachte spons
  • Geef de bewegende delen van je pvc ramen één keer per jaar een grondige smeerbeurt
  • Overschilder je pvc ramen nooit
Weet je geen raad met een hardnekkige vlek op je pvc raam? Vraag dan gerust het advies van onze experten.
Onderhoud aluminium ramen

Onderhoud aluminium ramen

Het onderhoud van aluminium ramen is zo goed als onbestaande. Gelakt (gemoffeld) of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt bijgevolg gaan vuil of stof aan. Bovendien vertoont aluminium nooit spleten of schilfers waarin vuil zich kan ophopen.

En we hebben nóg goed nieuws, want aluminium ramen hoef je nooit te schilderen of te vernissen. De verf op het profiel zit namelijk in het profiel gebakken, waardoor ze nooit loslaat en natuurlijke oxidatie nooit voorkomt.

Enkele tips voor het minieme onderhoud van je aluminium ramen:

  • Woon je in een landelijke omgeving? Dan volstaat het om je aluminium profielen twee keer per jaar te reinigen. In een stedelijk gebied doe je dat best minstens vier keer per jaar
  • Was je profielen met lauwwarm water en een pH-neutraal poetsmiddel
  • Kijk om het half jaar de schuifbare delen van je aluminium ramen na en maak de openingen voor waterafvoer vrij
Ontdek hier waarom aluminium ramen ook bijzonder inbraakveilig zijn
Onderhoud houten ramen

Onderhoud houten ramen

Dankzij nieuwe technieken om houten ramen te beschermen, is het onderhoud ervan een pak beperkter geworden. Toch blijft het nodig om houten ramen goed te onderhouden als je er vele jaren van wilt genieten. 

Bij KwadrO beschermen we al onze houten ramen grondig tegen uv-straling, vocht, insecten en extreme weersomstandigheden. Aan het einde van het beschermingsproces worden de houten kozijnen gecontroleerd verhit voor meer stabiliteit, duurzaamheid en rotresistentie. Dat alles zonder hun natuurlijke look te veranderen.

Dankzij bovenstaande behandelingen blijven je houten ramen jarenlang beschermd. Na enkele jaren wordt het wel nodig om je ramen te schilderen.

Ben je niet zeker hoe je je ramen moet schilderen? Vraag dan gerust enkele tips aan onze expterten. 
Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.