Nieuwe voordeur kopen tips - KwadrO

Nieuwe voordeur kopen? Lees onze tips

Welk type voordeur kopen?

Zeg nooit “het is maar een voordeur”! Want hoewel het kiezen van een (nieuwe) voordeur vaak geen prioriteit is, is het wel juist deze deur die mee de eerste indruk van je huis bepaalt. En da’s niet alles: naast het esthetische aspect moet een voordeur ook heel wat praktische eisen afvinken. Ben jij dus van plan om een nieuwe voordeur te kopen? Neem dan eerst even de tijd om hieronder onze tips en aandachtspunten te lezen.

Natuurlijk wil je een mooie voordeur kopen…

Aangezien de voordeur vaak een van de eerste dingen is die je gasten zien, is het logisch dat je een mooi exemplaar wil kopen dat past bij de rest van je woning. Maar welk materiaal past nu bij welke stijl? In principe kies je dat helemaal zelf, aangezien ook de vormgeving van je nieuwe voordeur een belangrijke rol speelt. Zo kan een glazen voordeur zowel modern als meer klassiek zijn en past hout heel goed bij een landelijke stijl, terwijl het evengoed een warme toets kan toevoegen aan een modern huis. Aluminium en pvc voordeuren zijn dan weer beschikbaar in diverse kleuren, wat je mogelijkheden vergroot.

...maar vergeet ook de praktische kant niet

Er zijn dus heel wat verschillende soorten voordeuren, en dat geldt ook op praktisch vlak. Onderhoud, isolatie, beveiliging… Een houten voordeur vraagt bijvoorbeeld een regelmatiger onderhoud, maar heeft wel een unieke en warme uitstraling. Pvc is dan weer het best isolerende materiaal, terwijl aluminium ultrasterk is en het minst gevoelig is aan de wisselende weersomstandigheden. Uiteraard kan je jouw nieuwe voordeur altijd nog uitrusten met extra isolatie of extra beveiliging indien je dat wenst.

Zie je door al die soorten voordeuren het bos niet meer?

Een nieuwe voordeur kopen, het is niet altijd een makkelijke opgave. Doorheen alle mogelijkheden kan je immers al snel het overzicht verliezen. Gelukkig kan je terecht bij de experten van KwadrO. Zij kennen elk materiaal tot in de details en kunnen je zo helpen om een voordeur te vinden die helemaal bij je past. Benieuwd? Kom dan langs in een van onze showrooms of boek nu alvast een gratis adviesgesprek.

Vraag een vrijblijvende offerte aan