Plaatsing nieuwe ramen en deuren van KwadrO

Hoe verloopt een renovatieproject van ramen en deuren?

Ontdek hoe wij in 7 stappen ramen en deuren renoveren

Je ramen en deuren renoveren is een belangrijke beslissing. Daarom dat wij alle zorg eraan besteden om dit tot een goed einde te brengen. Maar hoe ziet zo’n renovatie van ramen en deuren er precies uit? We leggen jou de 7 verschillende stappen van een renovatietraject uit.

Daarbij willen we allereerst vermelden dat onze eigen plaatsers bij jou langskomen. We werken dus niet met derden of andere partijen. Bovendien leiden we onze technische medewerkers specifiek op voor renovatieprojecten!

STAP 1: Huisbezoek van onze adviseur

We sturen eerst een gespecialiseerd KwadrO-adviseur langs bij jouw thuis. Dit is belangrijk om de situatie ter plaatse in te schatten en om jouw specifieke behoeftes in kaart te brengen.

Bovendien analyseert onze adviseur welke hulpprofielen binnen KwadrO het beste passen bij jouw type renovatie. Alleen op deze manier halen we het beste uit onszelf, maar ook uit jouw renovatie!

De uitkomst: een juist beeld van de werken en materialen, de basis voor een goede offerte.

Bespreken en opstellen van offerte voor nieuwe ramen en deuren

STAP 2: Offerte bespreken in onze toonzaal

Dankzij het huisbezoek kunnen we nu een correcte offerte opmaken. Deze bespreken we het liefst face-to-face met jou in een van onze toonzalen. Waarom?

We vinden het belangrijk dat jij als klant exact weet wat je gekozen hebt voor je renovatie. Bovendien kan je in onze toonzalen de materialen nog eens zien en voelen. We merken vaak dat dit ervoor zorgt dat er geen verrassingen achteraf zijn.

Vervolgens gaan we dieper in op de concrete aanpak van de werken. Schakelen we een lift in? Of zal er een stelling nodig zijn? Eens alles duidelijk is voor jou, zetten we wat besproken is op papier. Dit is de verkoopovereenkomst die je dan kan ondertekenen om je aankoop te bevestigen.


STAP 3: Opmeting door technisch ingenieur

De verkoopovereenkomst is getekend. Top! Enkele weken later komt onze opmeter ter plaatse die de afmetingen precies zal vastleggen. Als technisch ingenieur houdt hij of zij meteen rekening met moeilijke of meer complexe punten in constructies.

Eens de opmeting heeft plaatsgevonden, worden de ramen en deuren besteld. Vervolgens maakt onze productie ramen en deuren op maat van jouw behoeftes!

Het opmeten van nieuwe ramen en deuren

STAP 4: Wachten op productie

Afhankelijk van de gekozen materialen volgt er nu een gemiddelde wachttijd van 8 à 10 weken voor de productie van nieuwe ramen en deuren.


STAP 5: Plaatsingsdatum samen bepalen

Eens als onze planners te horen krijgen wat de opleveringsdatum is van jouw ramen en deuren, contacteren we jou ruim op voorhand om samen de plaatsingsdatum te bepalen.


STAP 6: Dag van de plaatsing

Onze monteurs lopen met jou doorheen de woning om toe te lichten hoe ze te werk gaan. Een plaatsingsploeg bestaat meestal uit 2 monteurs, die zowel je oude ramen uitbreken als de nieuwe plaatsen.

De oude ramen zijn uitgehaald en de nieuwe zijn geplaatst. We zijn er bijna nu! Onze monteurs gaan aan de slag met de afwerking. Zorgvuldig worden de ramen voorzien van een afkasting aan de binnenzijde of van nieuw pleisterwerk. Ook de nieuwe deuren worden natuurlijk proper afgekit!

Onze eigen plaatsers zijn opgeleid voor renovatieprojecten

STAP 7: Oplevering samen overlopen

Aan het einde van deze renovatie maken we samen met jou een rondgang langs alle nieuwe geplaatste ramen en deuren. Hierna maken we het opleveringsdocument op. Daarop noteren we samen de eventuele opmerkingen. Vervolgens onderteken je dit, zodat iedereen erop kan terugvallen erna.

Ontbreekt er iets kleins? Niet helemaal tevreden over iets? Geen nood. We plannen meteen onze serviceploeg in om de werf alsnog perfect op te leveren.

Bovendien blijven we steeds ter beschikking van jou. Stel dat er na verloop van tijd onderhoud gewenst is voor de ramen, ook dan kan je op ons beroep doen.

Mag onze KwadrO-adviseur bij jou langskomen voor nieuwe ramen en deuren?

Contacteer ons

Mevr. Vantolhuysen heeft zonet gebeld om te melden dat ze zo tevreden is van de plaatsing. Alles is perfect voor haar!

Vantolhuysen

Ontvang onze inspiratie-brochure in je mailbox

Laat je inspireren en ontdek welke ramen en deuren bij jouw woning en stijl passen.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.