Hedendaagse landelijke ramen en deuren

Hedendaagse landelijke ramen en deuren

Als je zoekt naar een ‘landelijke woning’ op Pinterest, kom je heel wat uiteenlopende woningen tegen. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: ze stralen warmte en gezelligheid uit. De landelijke woonstijl heeft niet stilgestaan en heeft er de laatste jaren een ‘modern’ landelijke variant bijgekregen. Voornamelijk de ramen en deuren spelen een kenmerkende rol voor deze landelijke stijl 2.0.

Klein vs. groot

Als je eens goed rondkijkt in het straatbeeld merk je meteen een duidelijk verschil op tussen de ‘klassieke’ landelijke woningen en de ‘moderne’ landelijke exemplaren. De klassieke landelijke woonstijl maakt vooral gebruik van eerder kleine ramen, meestal afgewerkt met kruisverdeling, terwijl de hedendaagse landelijke woningen vaak grote raampartijen integreren in de gevel, in het bijzonder in de achtergevel om het mooie uitzicht extra kracht bij te zetten.

Grote raampartijen

Kleurenspel

Zoomen we even in op het kleurgebruik in de landelijke woonstijl, dan zien we een opvallende evolutie van ramen en deuren in zachte kleuren zoals crème, taupe, olijfgroen en licht grijs naar ramen en deuren in zwart en hout(look). Waar we vroeger eerder geneigd waren om één en dezelfde kleur te kiezen voor zowel onze ramen als deuren, merken we dat er nu vaak bewust wordt gekozen voor een kleurencombinatie. Daarbij wordt een speciale rol toebedeeld aan de deur en vaak ook de garagepoort van de woning, die als eyecatchers gaan fungeren.

Kleurencombinatie

Materialen in the mix

Wist je dat je bij KwadrO ramen en deuren in zowel pvc, aluminium als hout kan kiezen? Gelukkig maar! Want we zien tegenwoordig niet alleen een combinatie van kleuren vaak opduiken in de landelijke woningen: er wordt ook gretig gespeeld met de verschillende soorten materialen. Ramen in pvc, een groot schuifraam in aluminium en een voordeur in hout: alles is mogelijk.

De keuze gaat de laatste jaren vaak naar aluminium ramen met hele fijne profielen, meer specifiek kiest men vaak voor steellook. Daarmee breng je de sfeer van een oude landelijke hoeve naar boven, maar dan met de technische kwaliteiten van vandaag. Voor de voordeur gaat de keuze dan weer vaak naar hout. De meest gekozen voordeur voor landelijke woningen is ongetwijfeld de houten ‘planchettedeur’ (oftewel: met verticale groeven) in natuurlijke houtkleur.

Steellook ramen

Of je nu houdt van de ‘klassieke’ landelijke woning met verfijnde crèmekleurige ramen met kruisverdeling of de ‘moderne’ landelijke variant met stoere zwarte ramen en een houten voordeur, je komt altijd thuis in een warm en gezellig huis.

Klassiek, landelijk of modern: bij KwadrO helpen we je met plezier kiezen.

Kom langs in één van onze showrooms.