Dit is belangrijk bij de afwerking van nieuwe ramen

Dit is belangrijk bij de afwerking van nieuwe ramen

De finishing touch: dagkanten, raamdorpels en afkitten

Het moment is aangebroken. Je kijkt vol spanning uit naar je nieuwe ramen. Ze zullen jouw voorgevel een nieuwe uitstraling geven, meer lichtinval creëren of een eenvoudige doorgang vormen naar buiten. Het is altijd leuk, ook voor ons, om jouw (t)huis nog mooier te maken.

Bij het plaatsen van je nieuwe ramen, moet er ook rekening worden gehouden met de afwerking. Ramen plaatsen is meer dan een raam in een gat zetten.

Hieronder kan je ontdekken hoe wij die afwerking net aanpakken. Ah ja, want het zijn de details die van mooie ramen, nog mooiere ramen maken!

Waarom is de afwerking zo belangrijk?

Mooi geplaatste ramen, dat is het resultaat waar wij voor gaan. De afwerking, het afkitten, de dorpels, het zijn de details die jouw ramen en huis nog mooier maken.

De afwerking heeft ook een functioneel nut. Een degelijke afwerking zorgt voor een betere isolatie en een langere levensduur van je ramen.

We beseffen dus maar al te goed wat de impact is van de afwerking. Daarom besteden we er veel aandacht aan, buiten en binnen!

Buitenafwerking: upgrade van je gevel

De buitenafwerking van de ramen bepaalt hoe jouw gevel eruitziet. Raamdorpels zijn daar een belangrijk onderdeel van. Je kan ze vergelijken met een soort van vensterbanken, maar dan aan de buitenkant van je ramen.

Raamdorpels bepalen de look rond je ramen, maar zorgen er ook voor dat water snel en netjes afgevoerd wordt. Hun functie gaat dus verder dan enkel je gevel mooier maken.

Soms gebruiken we renovatiedorpels om de afstand te overbruggen tussen het nieuwe raam en de bestaande dorpel. Die dorpels voorzien we in dezelfde kleur als je ramen, zodat het netjes afgewerkt is. Als laatste kitten we alles proper af, zodat het luchtdicht is. Klaar!

Binnenafwerking: van kozijn naar muur

Oké, die oude ramen moeten er echt wel uit. We verwijderen deze snel en professioneel zodat we meteen jouw nieuwe ramen kunnen plaatsen.

Vervolgens kunnen we er ook voor zorgen dat er een knappe overgang tussen kozijn en muur is. Dit doen we met dagkantprofielen in de kleur van je nieuwe ramen. Deze afkasting voeren we uit in pvc of hout. Je kan er ook voor kiezen om MDF-lijsten te laten plaatsen. Die kan je dan achteraf eenvoudig zelf schilderen.

We kitten vervolgens de naden van het kassement af, zodat je nu langs binnen naar een volledig afgewerkt en knap raam kijkt!

Zorgeloos genieten van je nieuwe ramen

Bij KwadrO zorgen we bij het plaatsen van ramen dat alles in orde is, binnen en buiten. Onze plaatsers hebben de nodige expertise en materialen om alle details juist te krijgen. Jij moet gewoon ‘s ochtends de deur opendoen en wij zorgen voor de rest.

Heb jij nog vragen over de plaatsing van nieuwe ramen?

Vind een showroom in je buurt en ontvang meteen advies!