5 tips bij het laten vervangen van ramen

5 tips bij het laten vervangen van ramen

Waar rekening mee houden als je nieuwe ramen laat plaatsen?

Je kijkt al uit naar de nieuwe ramen die je wil laten plaatsen. De oude ramen ben je ongetwijfeld beu en vliegen er nu eindelijk uit. Tijd voor nieuwe en vooral mooiere ramen. Ramen die nog meer passen bij jouw stijl!

Voordat we die mooie ramen kunnen plaatsen, zijn er nog enkele tips die we jou graag meegeven. Op die manier kan je er op tijd rekening mee houden en kunnen wij probleemloos aan de slag gaan met het plaatsen.

Tip 1: isolatie van gevel of buitenkant

Ga je je gevel renoveren of isoleren én nieuwe ramen plaatsen? Hou er dan rekening mee dat de dikte van de isolatie gevolgen zal hebben voor de plaatsing en diepte van je ramen en dorpels.

Je kan dus perfect eerst je nieuwe ramen laten plaatsen en pas later de gevelrenovatie plannen. Je moet gewoon van in het begin rekening houden met de bijkomende afmetingen. Op die manier zal alles naadloos op elkaar aansluiten!

Tip 2: de werf bereikbaar maken

Daar zijn ze, onze plaatsers! Ons plaatsingsteam komt ter plaatse met een camionette en aanhangwagen. Ze appreciëren het als je een staanplaats van minimum 13 meter vrij houdt.

Heb je geen oprit of is er gewoon weinig parkeerplaats voor de deur? Dan kan je best tijdig de nodige vergunning aanvragen om parkeerplaatsen vrij te houden of de rijweg af te zetten.

Tip 3: voorzie elektriciteit op de werf

We moeten natuurlijk wat boren en kloppen om jouw nieuwe ramen een plaatsje te geven. Om dit te kunnen doen rekenen we op een elektriciteitsaansluiting in de buurt. Dat mag met een verlengkabel zijn natuurlijk!

Tip 4: maak de ruimtes klaar voor plaatsing

Onze plaatsers kunnen vlot doorwerken als ze ook de nodige ruimte hebben. We gaan uiteraard voorzichtig te werk, maar toch kan je je woning voorbereiden op de komst van je nieuwe ramen:

  • Gordijnen verwijderen
  • Vensterbanken leeg maken
  • Meubels en apparaten afdekken
  • Vloeren beschermen

Tip 5: bij de start van de werken aanwezig zijn

Persoonlijk contact is voor jou en voor ons een leuke manier om de werken te starten. We leren elkaar wat kennen en we kunnen even opnieuw afstemmen wat de werken juist inhouden. Uiteindelijk gaan we ook alleen maar aan de slag als we van jou een finale goedkeuring krijgen.

Nu ben je er helemaal klaar voor

Als je deze tips even in het achterhoofd houdt, dan komt alles dik in orde. Nog voor je het goed en wel beseft, glinsteren jouw nieuwe ramen in je ogen. Genieten maar!

Heb je nog vragen over de plaatsing van nieuwe ramen?

Vind een showroom in je buurt!

Vandaag werden onze ramen geplaatst. Dit werd perfect en proper gedaan.Een dikke proficiat voor uw team en wij zullen dit zeker doorvertellen aan onze vrienden.

Vermeiren Moonen

Ontvang onze inspiratie-brochure in je mailbox

Laat je inspireren en ontdek welke ramen en deuren bij jouw woning en stijl passen.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.