Wanneer buitendeur vervangen?

Wanneer een nieuwe buitendeur kopen?

Buitendeuren, en dan vooral de voordeur, vormen het visitekaartje van je woning. Maar dat is niet alles. Een goede buitendeur gaat ook warmteverliezen tegen en zorgt ervoor dat het lawaai van buiten gedempt wordt. Maar wanneer is het tijd om een buitendeur te vervangen?

Je buitendeur laat tocht door

Net zoals ramen, spelen ook buitendeuren een belangrijke rol bij de thermische isolatie van je woning. Een buitendeur die slecht isoleert kan immers een echt warmtelek zijn. Merk je dat er tocht is in de buurt van je buitendeuren of dat er ‘s winters koude lucht binnenstroomt? Dan is het tijd om een nieuwe buitendeur te kopen. Deuren in pvc halen echte topscores op vlak van isolatie, terwijl hout van nature een uitstekende isolator is.

Je buitendeur is niet goed beveiligd

Buitendeuren zijn de toegang tot je woning - zowel voor gewenst als voor ongewenst bezoek. Helaas zijn oude sloten vaak makkelijk te forceren, waardoor je huis niet optimaal beveiligd is. Wil je dit graag verbeteren, dan laat je best de volledige buitendeur vervangen. Bij KwadrO bieden we tal van mogelijkheden om je nieuwe buitendeur te beveiligen: een driepuntssluiting met veiligheidscilinder, blokscharnieren, extra metalen verstevigingen…

Je buitendeur laat te veel lawaai door

Woon je midden in de stad en laat je voordeur veel lawaai door? Dan kan je eraan denken om een nieuwe buitendeur te kopen. Je hebt immers enorm veel mogelijkheden op het gebied van akoestische isolatie bij buitendeuren. Ook hier zijn pvc en hout opnieuw aanraders. Zij zorgen immers niet alleen voor een goede thermische isolatie, maar dempen ook het geluid van buitenaf.

Je buitendeur past niet meer bij de stijl van je woning

Natuurlijk zijn er niet alleen praktische redenen om een buitendeur te vervangen. Vaak zijn er ook esthetische argumenten in het spel. Passen je huidige deuren niet meer bij de stijl van je woning? Of wil je gewoon eens iets anders? Door een nieuwe buitendeur te kopen, verander je meteen het aanzicht van je woning. Bovendien bestaan buitendeuren in allerlei soorten, kleuren en materialen, waardoor je zeker een exemplaar vindt naar jouw zin.

Een nieuwe buitendeur kopen bij KwadrO

Bij de keuze voor een nieuwe buitendeur ga je niet over één nacht ijs, dat beseffen we maar al te goed. Je aankoop moet immers aan jouw wensen voldoen, moet passen bij je woning en moet ook in je budget passen. Daarom nemen we graag de tijd om samen met jou de perfecte buitendeur te vinden.

Kom snel langs in een van onze showrooms of maak een afspraak voor gratis advies bij je thuis!

Maak een afspraak