Schuifraam even veilig als deur?

Is een schuifraam op maat even veilig als een gewone deur?

Met veilige sloten en gelaagd glas maken inbrekers geen kans via jouw schuifraam op maat

Een moderne woning laat zich niet makkelijk in een vakje duwen. Architecten kiezen voor heel wat variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Wat schitterend nieuws is voor de bewoners van de panden. Eén constante is er vaak wel en dat zijn de grote glaspartijen. We wonen vandaag graag licht en luchtig, veel invallend daglicht is een absolute must. Met al dat glas kiezen mensen om esthetische redenen vaak voor een schuifraam op maat. Dit vormt een rustiger geheel met het glas dan een klassieke deur met scharnieren en deurkrukken. Maar is het ook even veilig als een gewoon raam of een gewone deur?

Schuiframen op maat bieden heel wat voordelen.

  • Het esthetische voordeel van schuiframen stipten we al aan.
  • Daarnaast is bij een schuifraam op maat de deuropening gemakkelijk stukken breder dan bij een klassieke draaideur. Dat creëert een gevoel van ruimte, een beleving die nog versterkt wordt wanneer het schuifraam tot aan het plafond reikt.
  • Je tuin sluit naadloos aan op je woning en wordt het verlengde van je woonkamer. Wanneer je schuifraam op maat geopend is, heb je in je woonkamer het gevoel in de tuin te zitten.
  • En praktisch is het ook. Met een schuifraam op maat is het een stuk makkelijker om tijdens een gezellige BBQ extra stoelen of tafels richting terras te verhuizen.

Schuiframen op maat

Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat mensen kiezen voor schuiframen op maat. Wel is het belangrijk dat de producent goed nadenkt over extra beveiliging. Want een schuifraam mag er dan wel stevig en solide uitzien, meestal zijn er wel wat aandachtspunten wat betreft inbraakbeveiliging. Wanneer inbrekers het slot openbreken, tillen ze het schuifraam relatief gemakkelijk uit de rails. De gekende truc met de bezemsteel in de rail is zeker niet voldoende qua extra beveiliging. Inbrekers boren een gat in het schuifraam en wippen hem er simpelweg uit.

Houd ongewenste bezoekers buiten met je schuifraam op maat

KwadrO neemt daarom geen enkel risico met jouw schuifraam op maat. Of je nu kiest voor een houten, aluminium of pvc schuifraam; we voorzien steeds:

  • een 4-punts/haaksluiting
  • inbraakwerende sluitnokken in metaal
  • sterke scharnieren
  • extra uithefbeveiliging.

Ook de kwaliteit van het glas is belangrijk. Bij KwadrO werken we voor schuiframen op maat steeds met gelaagd glas. Dat is samengesteld uit twee of meerdere glasplaten met daartussen een stevige folie. Wanneer iemand op het raam slaat, valt het glas niet in duizend stukjes uit elkaar, maar blijven de glasscherven kleven in de folie. Hierdoor slagen inbrekers er niet in om snel een schuifraam in te slaan en zo je woning binnen te glippen. Gelaagd glas combineer je eenvoudig met alle andere glasopties, zoals dubbel glas, driedubbel glas of hoogrendementsglas.

Dankzij al deze maatregelen houden we ongewenste bezoekers buiten. En wil je graag toch nog een stap verder gaan en een extra beveiligingspakket laten installeren op je schuiframen? Spreek er dan over met je KwadrO-expert, die zal je met plezier informeren over de mogelijkheden.

 

Wil ook jij genieten van veilige schuiframen op maat? Aarzel dan niet langer en kom langs om kennis te maken met al onze mogelijkheden.

Kom langs