Verzonken schuifraam

Wat is een verzonken schuifraam?

Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat er enorm veel mogelijkheden zijn bij de keuze van een schuifraam. Materiaal, schuifsysteem, beglazing, het zijn allemaal factoren om mee rekening te houden. Zo ook of je je schuifraam verzonken wil laten plaatsen. Verzonken, say what? We leggen het je graag uit.

Verzonken schuifraam voor beginners

Bij een verzonken schuifraam is het kader (grotendeels) ingewerkt in de vloer, zodat je een vlakke doorloop hebt (met geen of weinig opstap) als je van binnen naar buiten wilt, of omgekeerd. Een verzonken schuifraam is populair om twee redenen:

  1. Omwille van het gemak: het is gebruiksvriendelijk wanneer je minder mobiel bent: minder risico voor struikelen over de kleine drempel, toegankelijker voor rolstoelgebruikers,…
  2. Omdat het zoveel mooier is: het schuifraam oogt veel strakker omdat er minder profiel zichtbaar is. Zowel open als dicht geeft het een groter panoramagevoel. Heb je buiten en binnen dezelfde vloer dan wordt het ruimtelijk gevoel nog meer versterkt.

Verzonken schuifraam

 

Een verzonken schuifraam in mijn woning?

Droom je van een verzonken schuifraam? Als het van ons afhangt, kunnen de meeste van onze schuiframen verzonken geplaatst worden. Bij nieuwbouw en totaalrenovatie is dit altijd mogelijk mits hier ruim op voorhand afspraken over gemaakt worden met alle partijen. Bij een beperkte renovatie ligt dat moeilijker en heeft dit vergaande gevolgen: hiervoor zijn vaak ingrijpende aanpassingen nodig aan de vloeren binnen en buiten, de dorpels enzovoort. Een aanzienlijke bijkomende investering dus.

Verzonken schuifraam technisch

 

Tips!

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw verzonken schuifraam, moet je met een aantal dingen rekening houden, zoals de afwatering en de aansluiting tussen ruwbouw en schuifraam voor een mooi, strak uitzicht.

Bij renovatie is het een heel stuk ingewikkelder om deze situatie op punt te krijgen. Overleg bij (totaal)renovatie dus altijd goed op voorhand wat mogelijk is met je architect, aannemer en ook met je KwadrO-adviseur.

Je hart verloren aan een verzonken schuifraam? Neem dan contact op met één van onze KwadrO-adviseurs om jouw persoonlijke woonsituatie te bekijken.

 

Je hart verloren aan een verzonken schuifraam? Neem dan contact op met één van onze KwadrO-adviseurs om jouw persoonlijke woonsituatie te bekijken.

Maak een afspraak in een showroom in je buurt

Ontvang onze schuiframen brochure in je mailbox

Keuzegids voor schuiframen in pvc en aluminium.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.