Pvc of aluminium, welk materiaal past bij jou?

Pvc of aluminium, welk materiaal past bij jou?

Bij de aankoop van nieuwe ramen, is de keuze van het materiaal één van de belangrijkste beslissingen. Naast de look, zijn er nog andere belangrijke argumenten voor elk materiaal. Welk materiaal jij moet kiezen hangt volledig af van jouw wensen en noden. Heb je nood aan een goede isolator of is net stevigheid voor jou van belang? Wij zetten aluminium en pvc ramen tegenover elkaar in de ring en vergelijken hun belangrijkste sterktes. Wie komt er uiteindelijk voor jou als winnaar uit de strijd? Spannend!

De voordelen van pvc-ramen

 1. Ongeziene isolatiewaarden

  Als het op isolatie aankomt, zijn pvc-ramen zonder twijfel de beste van de klas. Pvc-ramen voldoen aan de strengste isolatienormen, zowel akoestisch als thermisch. Wie kiest voor pvc-ramen zal dus niet enkel zijn energiefactuur zien dalen, maar ook een aangenaam én rustig gevoel ervaren in huis.
   
 2. Milieu- en onderhoudsvriendelijk

  Pvc-ramen zijn enorm milieu- en onderhoudsvriendelijk. Ze rotten of roesten niet en gaan daarom extra lang mee. Pvc-ramen zijn opgewassen tegen weer en wind en vereisen quasi geen onderhoud. Dankzij het lage energieverbruik tijdens de productie en het feit dat pvc100% recycleerbaar is, is het een ecologisch verantwoord product.
   
 3. Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

  Pvc-ramen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en looks. Dankzij onder andere de pvc-ramen met aluminium- of houtlook lenen ze zich uitstekend voor zowel strak hedendaagse als klassiek landelijke woningen. Pvc-ramen zijn er voor iedereen. En dat tegen een aantrekkelijk prijskaartje. Pvc-ramen zijn immers niet te kloppen wat prijs-kwaliteit betreft.

De voordelen van aluminium ramen

 1. Strakke uitstraling

  Aluminium ramen zijn slank en elegant. Maar wie dacht dat aluminium ramen enkel passen bij een moderne woonstijl heeft het mis! Aluminium leent zich perfect voor uiteenlopende stijlen. Ze zetten de strakke uitstraling van een moderne woning extra kracht bij, maar passen tegelijkertijd perfect in een landelijke of klassieke woning met extra pit. 
   
 2. Bijzonder sterk materiaal

  Aluminium ramen zijn ongetwijfeld de krachtpatsers onder de ramen. Ze zijn tegelijkertijd ultra sterk én licht, wat resulteert in ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. Heb je een voorkeur voor grote raampartijen? Dan is aluminium wat je zoekt. Dat maakt van aluminium hét materiaal voor de architectuur van vandaag. 

  Aluminium is bovendien een uiterst veilig materiaal. De sterkte van het materiaal biedt een ideale bescherming tegen inbraak en brand. Je aluminium ramen maken van je huis jouw veilige thuis. 
   
 3. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

  Onze aluminium ramen gaan met gemak een leven lang mee, zonder in te boeten op kleurvastheid en vormgeving. Of het nu tropisch warm of ijzig kous is, aluminium kan tegen een stootje en zal nooit barsten of scheuren. Bovendien zijn aluminium ramen heel onderhoudsvriendelijk. Schilderen of vernissen is niet nodig en het materiaal trekt geen stof aan. Een paar keer per jaar met lauw water en een neutrale zeep wassen en klaar is kees!