Pvc of aluminium, welk materiaal past bij jou?

Pvc of aluminium, welk materiaal past bij jou?

Bij de aankoop van nieuwe ramen, is de keuze van het materiaal één van de belangrijkste beslissingen. Naast de look, zijn er nog andere belangrijke argumenten voor elk materiaal. Welk materiaal jij moet kiezen hangt volledig af van jouw wensen en noden. Heb je nood aan een goede isolator of is net stevigheid voor jou van belang? Wij zetten aluminium en pvc ramen tegenover elkaar en vergelijken hun belangrijkste sterktes.


De 3 krachten van pvc ramen

 • Ongeziene isolatiewaarden
  Als het op isolatie aankomt, zijn PVC ramen zonder twijfel de beste van de klas. PVC ramen voldoen aan de strengste isolatienormen. Zowel akoestisch als thermisch. Wie kiest voor PVC ramen zal dus niet enkel zijn energiefactuur zien dalen, maar ook een aangenaam én rustig gevoel ervaren in huis.

 

 • Milieu- en onderhoudsvriendelijk
  PVC ramen zijn enorm milieu- en onderhoudsvriendelijk. Ze rotten of roesten niet en gaan daarom extra lang mee. PVC ramen zijn opgewassen tegen weer en wind en vereisen quasi geen onderhoud. Dankzij het lage energieverbruik tijdens de productie en het feit dat PVC 100% recycleerbaar is, is het een ecologisch verantwoord product.

 

 • Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding
  PVC ramen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en looks. Dankzij onder andere de PVC ramen met aluminium- of houtlook lenen ze zich uitstekend voor zowel strak hedendaagse als klassiek landelijke woningen. PVC ramen zijn er voor iedereen. En dat tegen een aantrekkelijk prijskaartje. PVC ramen zijn immers niet te kloppen wat prijs-kwaliteit betreft.

De 3 krachten van aluminium ramen

 • Strakke uitstraling
  Aluminium ramen zijn slank en elegant. Zowel in privéwoningen als bedrijfsgebouwen komen aluminium ramen tot hun recht. Door het polyvalente karakter laat aluminium zich gemakkelijk omvormen naar uiteenlopende designs, van ultrastrak tot uitgesproken retro.

 

 • Bijzonder sterk materiaal
  Aluminium ramen zijn licht maar ultrasterk met enorm veel toepassingsmogelijkheden. Hierdoor zijn aluminium ramen ook ideaal voor grote raampartijen. Dat maakt van aluminium hét materiaal voor de architectuur van vandaag.

 

 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  Aluminium ramen hebben een ongezien lange levensduur. Aluminium ramen gaan met gemak een leven lang mee, zonder in te boeten op kleurvastheid en vormgeving. Bovendien zijn ze uiterst onderhoudsvriendelijk.

 

Welk materiaal het beste is? Dat hangt volledig af van jou en jouw noden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan