Nieuwe ramen kopen

Nieuwe ramen kopen? Hou deze 5 aandachtspunten in de gaten.

Moet je nieuwe ramen kopen voor je bouwproject of renovatie? Neem dan rustig de tijd om zeker die ramen uit te kiezen die perfect bij jouw woning passen. Je mag zowel de look, de prijs-kwaliteitsverhouding als de praktische aspecten niet uit het oog verliezen. De juiste keuze maken? Hou bij het kopen van nieuwe ramen deze vijf aandachtspunten in de gaten.

  1. De kwaliteit van je nieuwe ramen

De kwaliteit van je nieuwe ramen is uitermate belangrijk, tenslotte ben je niet van plan snel opnieuw in ramen te investeren. Stel jezelf daarom eerst onderstaande drie vragen over de profielen en het glas:

  • Moet het profiel of het glas tegen een stootje kunnen?
  • Hoe zijn de weersomstandigheden?
  • Ligt de gevel aan de regenkant of beukt de wind permanent in op je ramen?

Op basis van je antwoorden maak je een keuze uit hout, pvc of aluminium. Sta zeker ook even stil bij andere aandachtspunten voor het kopen van je nieuwe ramen zoals de isolatiewaarde, het onderhoud en de veiligheid van elk materiaal.

  1. Type van je nieuwe ramen

Op welke plekken komen de ramen? Moeten ze draaien en kantelen? Naar binnen of buiten openen? En op je terras heb je waarschijnlijk andere verwachtingen van een raam dan in je voorgevel. Ook hier zijn weer verschillende opties mogelijk. Voor de gevel kan je kiezen voor vaste ramen of opendraaiende ramen. En op andere plekken opteren voor een valraam, draaikiepraam, schuifraam, tuimelraam of taatsraam. Bij het kopen van je nieuwe ramen overloopt onze adviseur samen met jou alle aandachtspunten. En we komen langs bij jouw thuis, zodat we niets over het hoofd zien.

  1. Harmonie: passen je nieuwe ramen bij je woning?

Je ramen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning. Niet elk raam past bij elk huis. Het is dus mogelijk dat je favoriete type raam niet de beste keuze is. Is je woning modern, klassiek of strak met grote glaspartijen? Bij elke stijl zijn passende ramen te vinden.

  1. Ventilatie en zonwering

Ventilatie is sinds 2006 verplicht bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Denk goed na of je kiest voor natuurlijke of mechanische ventilatie. En ga je bij die laatste voor centrale of decentrale ventilatie?

Bedenk ook welke ramen de meeste zon vangen. Op die plaatsen zijn screens of luiken geen overbodige luxe.

  1. Denk aan je budget

Ramen nemen een aanzienlijke hap uit je budget. Bekijk dus vooraf goed wat je mogelijkheden zijn, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Uiteraard is niet enkel de prijs van belang. Dankzij de juiste aandacht voor een goede prijs-kwaliteitverhouding zal je tevreden zijn met het resultaat.

Wil je helemaal zeker zijn dat je de juiste ramen koopt? Wij overlopen graag alle aandachtspunten samen met jou.

Neem contact op met een KwadrO specialist of ga langs in de showroom bij jou in de buurt