Klassieke ramen en deuren

Klassieke ramen en deuren voor jouw stijlvolle woning

Kan je jouw droomwoning het best omschrijven met de begrippen ‘stijlvol’, ‘luxueus’, ‘verfijnd’ en ‘sierlijk’. Dan heb je ongetwijfeld een voorliefde voor de klassieke woonstijl. Welke ramen of deuren je best kiest bij deze stijl? We helpen je graag op weg!

Klassiek maar niet ouderwets

Opgelet, ‘klassiek’ hoeft zeker niet oubollig te betekenen. Denk maar aan een elegant herenhuis met mooie hoge plafonds, een imposante woning met zadeldak of een rijhuis met sierlijke details in de gevel. De klassieke woonstijl is nooit weggeweest en vandaag de dag zijn er nog steeds fervente liefhebbers. We zien zelfs nieuwbouwwoningen opduiken in klassieke stijl.

 

Klassieke woning

 

Inkom met allure

Een doorslaggevend element in een klassieke gevel is ongetwijfeld de voordeur. Een klassieke woning vraagt gewoon om een statige inkom. Denk aan deuren omgeven door natuursteen, deurpanelen met fraaie sierlijsten of, als het kan, een dubbele deur. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar er is één constante: een klassieke deur herken je aan haar sierlijke en rijkelijke uitstraling.

 

Klassieke deur

 

Ramen met oog voor detail

Hoewel de voordeur met een groot deel van de aandacht gaat lopen, moeten de ramen niet onderdoen! De keuze bij klassieke woningen gaat vaak naar ramen met verfijnde elementen. Het zijn net die details die het geheel meer eigenheid en stijl geven. Denk maar aan afgeronde profielen, speciale raamvormen, kruishouten en klassiek raambeslag.

Klassieke ramen

 

Klassiek kleurenpalet

Qua kleurkeuze kan er heel wat bij de klassieke woonstijl, maar toch zien we dat de keuze vaak naar zwart, crème, wit of taupe gaat. En wat dacht je van een verschillende kleur voor de voordeur om die klassieke inkom wat extra kracht bij te zetten? Witte ramen combineren heel mooi met een zwarte deur of waarom geen crème-kleurige ramen met een taupe deur?

Uit klassiek hout gesneden

Wat de materiaalkeuze voor jouw klassieke ramen en deuren betreft, zal je waarschijnlijk het meest geneigd zijn om voor de natuurlijke charme van hout te kiezen. Toch niet zo’n fan van echte houten ramen en deuren? Kies dan gerust voor onze pvc ramen met folie met houtstructuur. Of zoek je de ultieme verfijning op? Denk dan zeker eens aan steellook ramen. Die tillen je klassieke woning ongetwijfeld naar een hoger niveau.

Klassieke ramen materiaal

                                                                                      

Gekozen voor een dubbele houten deur met extra sierlijsten en elegante pvc ramen met afgeronde hoeken en afgewerkt met kruishouten? Wat je keuze ook is, je kan terecht bij KwadrO. Wij helpen je graag bij je keuzes en denken met plezier met je mee.

Kom gerust langs!