In welke (ver)bouwfase laat je nieuwe ramen plaatsen?

In welke (ver)bouwfase laat je nieuwe ramen plaatsen?

Bouwen of verbouwen is je droomhuis tot leven brengen. Je droomt non-stop van je toekomstige woning. Je ziet jezelf er al praktisch wonen, feestjes geven of gewoon gezellig in de zetel zitten.

Om die droom werkelijkheid te maken, kan je best gestructureerd te werk gaan. Hieronder gaan we eerst in op de stappen bij het aankopen van nieuwe ramen. Daarna leggen we uit wanneer het plaatsen van nieuwe ramen in je bouwplanning past!                                

Nieuwe ramen: de tijdlijn van bouwen of verbouwen

Wanneer past het voorbereidend werk en het plaatsen van nieuwe ramen nu het best in je bouwplanning?

Fase 1: de ruwbouw

De structuur, stevigheid en basis van je woning wordt gerealiseerd of herbekeken. Dit houdt in dat de fundering wordt aangelegd, riolering wordt aangepast, isolatie wordt aangebracht, enzovoort.

Fase 2: het dak en buitenschrijnwerk

Opnieuw een stapje dichter bij je droomhuis. De werken zijn opgeschoten en er wordt nu al aan het dak en het buitenschrijnwerk gewerkt.

De technische opmeting voor de ramen en deuren wordt ingepland zodra de dorpels klaar zijn. Deze opmeting vormt de basis voor de definitieve bestelling van je ramen.

Je moet rekenen op 9 à 12 weken na de bestelling dat jouw nieuwe ramen geplaatst worden. We raden aan dat het dak dan al in orde is. Deze wachttijd varieert trouwens, afhankelijk van de situatie en complexiteit van de bestelling.

Fase 3: de techniek en afwerking

Je hebt liefst ook elektriciteit, water en verwarming in jouw huisje. Dit wordt nu in orde gebracht, samen met de pleisterwerken en het vloeren. Vervolgens volgt de binnenafwerking (kasten, binnendeuren, keuken, enzovoort).

7 stappen bij het kopen van nieuwe ramen

Bij het kopen van nieuwe ramen zal je een aantal stappen doorlopen. Onze adviseurs begeleiden jou graag in elke stap. Op die manier kunnen we snel beginnen aan de nieuwe ramen voor jouw huis!

  1. Keuze maken: onze adviseurs geven jou eerst inspiratie en begeleiden jou doorheen het keuzeproces.
  2. Offerte opstellen: eens we weten wat je graag wilt, maken we een gedetailleerde offerte op.
  3. Contract: als je akkoord bent met de offerte, stellen we een duidelijk contract op dat we samen ondertekenen.
  4. Opmeting: we sturen één van onze technische ingenieurs langs die de werken perfect in kaart brengt.
  5. Plaatsing: ons plaatsingsteam komt langs om jouw nieuwe ramen te plaatsen.
  6. Afwerking: we werken alles tot in de puntjes af. Onze blog over binnen- en buitenafwerking vertelt je hier nog meer over!
  7. Oplevering: samen overlopen we de werken en noteren we eventuele opmerkingen die onze serviceploeg nog zal oplossen.

We gaan nu niet dieper in op deze stappen. Lees zeker verder in dit artikel waarin we uitleggen hoe wij een renovatieproject van A tot Z aanpakken!

Tijd voor housewarming

Je weet nu welke stappen er zijn bij het kopen van nieuwe ramen. Meer nog, je weet zelfs wanneer je die nieuwe ramen in de bouwplanning moet voorzien. Wees gerust, je bent nu goed voorbereid. Vergeet zeker niet de laatste en allerbelangrijkste stap: een stevige housewarming!

Onze specialisten in de showrooms helpen jou graag verder met de keuze van je nieuwe ramen.

Vind een showroom in jouw buurt!

Ik zou graag u en uw medewerkers bedanken voor het prachtige werk dat er vandaag geleverd is. Een prachtig werk waar je naar kan en wil blijven kijken.

Katrien Vandepoel

Ontvang onze inspiratie-brochure in je mailbox

Laat je inspireren en ontdek welke ramen en deuren bij jouw woning en stijl passen.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.