Ramen wassen zonder strepen

Ramen wassen zonder strepen: de truc met het krantenpapier

Nu de najaarszon stilaan in aantocht is, zijn strepen op ramen nog minder dan anders een optie. Het invallende licht van die laaghangende zon kent geen genade. Het toont elk streepje op de ramen die je met zoveel overgave hebt gewassen. Niets aan te doen? Jawel hoor! Deze aanpak is jouw garantie op kraakheldere en streepvrije ramen.

Streeploos in vijf stappen

Stappenplan voor propere ramen zonder streepjescode:

  1. Verwijder ernstig vuil met een gewone doek, een zachte handborstel of een krabber. Gebruik wel altijd materiaal waarmee je geen krassen maakt op je ramen.
  2. Vul een emmer met regenwater en voeg daaraan detergent (zonder ammoniak) toe. Regenwater bevat geen kalk.
  3. Sop je spons in je emmer en zeep je ramen in van onder naar boven. Zo krijgt het reinigingsproduct meer tijd om in te werken op de onderste delen van je ramen die altijd het vuilst zijn.
  4. Neem een trekker in topconditie en droog je ramen van boven naar onderen met vloeiende bewegingen. Let erop dat je het contact tussen je trekker en het glas niet verbreekt tot je helemaal onderaan bent.
  5. Droog na met een propere, droge doek. Zijn je ramen helemaal droog? Gebruik dan wat krantenpapier om ze helemaal streepvrij en glanzend te maken.

Ramen wassen met nog meer resultaat?

Omdat we bij KwadrO toch wel iets kennen van ramen en jou graag helpen om ze in topconditie te houden, geven we je nog vijf tips die je wascomfort verhogen en je kans op strepen tot een absoluut minimum herleiden.

  • Zet je emmer niet op de grond maar gebruik een verhoogje zoals een stoel. Je rug zal je dankbaar zijn.
  • Investeer in goed materiaal. Dat zal je meer opbrengen dan je geld op je rekening te laten staan. ;-)
  • Was je ramen niet in de volle zon. Tenminste niet als die volle zon pal op je ramen staat. Want dan drogen lopers snel op en krijg je strepen.
  • Heb aandacht voor het randje tussen het kader en het raam. Het is de favoriete schuilplaats van water dat later als lopers over je ramen zal trekken.
  • Ben jij ruimdenkend? Gebruik dan azijn als detergent. Dat is een efficiënt middel tegen strepen. Geloof ons maar.