Ramen renoveren: zo verlies jij 80% minder warmte

Ramen renoveren: zo verlies jij tot 80% minder warmte

Wie slokt volgens jou het grootste energiebudget op in huis?

  • (A) Je frigo die je 100 keer per dag open en dicht doet in de hoop dat er deze keer wel iets lekker in ligt
  • (B) Je televisie die de zoveelste heruitzending van de kampioenen uitzendt
  • (C) De verwarming van je woning

Verwarming is inderdaad het juiste antwoord. Het is met voorsprong de grootste aandeelhouder van je energiefactuur. Ramen die vermijden dat de warmte ongewild uit de woning ontsnapt zijn dan ook heel rendabel en prioritair.

Hoe hou je de warmte binnen?

Natuurlijk speelt de isolatiewaarde van je raamprofiel ook een zeer belangrijke rol, maar veel warmte kan ook naar buiten gaan via het gas van je raam.

Van enkel naar dubbel glas is er een enorme winst in warmtebehoud. Ook van dubbel glas naar hoogrendementsglas is er een duidelijk verschil in isolatie te bereiken. Wie helemaal de top wil, moet kiezen voor drievoudig glas.

Van ramen met enkel glas tot ramen met hoogrendementsglas

Ramen vervangen heeft een enorme impact op je energiebudget. De vervanging van enkel glas door hoogrendementsglas reduceert de warmteverliezen tot 80%. Heb jij nog enkel glas in je woning? Spurt dan naar de showroom om jouw ramen te vervangen want die investering is terugverdiend vooraleer je weer thuis bent.

Van ramen met dubbel glas tot ramen met hoogrendementsglas

Ook als je ramen met dubbel glas hebt, valt er nog een flink stuk te besparen. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Bovendien kunnen de raamkaders vaak hergebruikt worden wanneer je de overstap maakt van dubbel glas tot hoogrendementsglas. Hierdoor valt de investering heel erg goed mee en zal je toch een aanzienlijk verschil merken. Niet enkel op je energiefactuur maar ook dankzij het comfortabele gevoel in huis.