Inbrekers nemen geen vakantie (deel 1)

Inbrekers nemen geen vakantie (deel 1)

Je gedachten liggen bij het zwembad, je proeft de cocktails en je voelt de zandkorrels al tussen je tenen. De vakantie staat voor de deur. Maar jij bent niet de enige die uitkijkt naar deze periode. Ook inbrekers zijn aan het aftellen om op schattenjacht te gaan in jouw huis. Maak van jouw woning geen hotel voor bivakmutsen. Bescherm je woning en kies voor inbraakwerende deuren.

Installeer veiligheidssloten: dicht, dichter, dichtst

Een traditioneel slot heeft maar één sluitpunt en dat maakt deuren kwetsbaar. Zelfs een amateur krijgt zo’n slot met een schroevendraaier of koevoet in geen tijd open. Installeer inbraakwerende deuren met een veiligheidsslot met hoogwaardige onderdelen om je deur écht dicht te doen. Want zo’n slot heeft niet één, maar drie sluitpunten die evenwichtig verdeeld zijn over je inbraakwerende deur: bovenaan, in het midden en onderaan. Wil je de inbrekers de ultieme uitdaging voorschotelen? Kies dan voor een vijfpuntenslot.

Een sterk slot in een sterke inbraakwerende deur

Een slot is maar zo sterk als de deur waar het in bevestigd zit. Het is dan ook belangrijk dat je voor alle onderdelen de beste optie kiest. Ga bijvoorbeeld altijd voor een stalen sluitkom of sluitplaat. Hiermee scherm je de spleet tussen de deur en het kozijn optimaal af. Het resultaat? De schoot van je inbraakwerende deur kan niet afgebroken of afgezaagd worden. Laat je ook nog beveiligingsprofielen aanbrengen, dan ontneem je inbrekers elke kans om je deur te forceren.