De achterdeur

De achterdeur: uit het oog, maar niet uit het hart

Het moet gezegd, de voordeur gaat vaak met de aandacht lopen. Maar de zij- of achterdeur van je woning is niet minder belangrijk. Integendeel. Ze is vaak jouw dagelijkse toegang tot je thuis, geeft jou dat “welkom thuis”-gevoel. Ook goede vrienden komen langs achter en wandelen via de achterdeur op een gemoedelijke manier je woning binnen. Schenk dus zeker ook voldoende aandacht aan deze deur en maak je keuze met zorg en gevoel.

Let’s get inspired!

Vooraleer je je achterdeur gaat bestellen, moet je natuurlijk een idee hebben van hoe die er zal uitzien. Wat vind je mooi, wat vind je handig, wat vind je origineel? De vormgeving, kleur, afwerking, beglazing en het materiaal zijn allemaal keuzes die de look van jouw achterdeur zullen bepalen. Geen idee waar te beginnen? Trek je wandelschoenen aan en ga op verkenning in de buurt! Door te gluren bij de buren kan je heel wat inspiratie en ideeën opdoen. Liever vanuit je luie zetel inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest-pagina of tussen onze talrijke mooie realisaties.

Ieder zijn goesting

Of je nu houdt van de landelijke, klassieke of moderne woonstijl, bij KwadrO vind je een achterdeur die past bij elke stijl. Je zal merken dat jouw favoriete woonstijl veel bepalend zal zijn voor de keuze van je achterdeur.

Dit zijn de kenmerken van een landelijke deur.
Dit zijn de kenmerken van een klassieke deur.
Dit zijn de kenmerken van een moderne deur.

Eén ding is zeker: elke KwadrO-deur is maatwerk, ongeacht de stijl van jouw voorkeur. We verkopen geen standaard deuren, maar maken elke deur op maat van jouw smaak en datgene wat je belangrijk vindt.

Laat het licht maar binnen

Vaak wordt er gekozen voor een glaspartij in de achterdeur. Gedeeltelijk of volledig beglaasd laat de achterdeur voldoende daglicht binnen in een ruimte die vaak minder lichtrijk is, zoals de bijvoorbeeld de berging. Hou je niet van inkijk in je – misschien niet zo ordelijke – berging? Dan kan je altijd opteren voor een glaspartij in melkglas of gezandstraald glas. Geen inkijk, wel daglicht!

Materiaalkeuze

Net zoals voor je voordeur, heb je voor je achterdeur de keuze uit pvc, aluminium of hout. Je kan de materiaalkeuze voor je achterdeur afstemmen op het materiaal van je ramen, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Laat je bij deze keuze vooral leiden door wat je mooi vindt én wat je praktisch vindt.

  • Liefst zo weinig mogelijk onderhoud aan je achterdeur? Dan kies je best voor aluminium of pvc.
  • Is de isolatie van je achterdeur heel belangrijk voor je? Hout en pvc zijn standaard de best isolerende materialen.
  • Is veiligheid een dealmaker of dealbreaker voor jou? Een aluminium deur is een ware krachtpatser. Onwrikbaar en dus uiterst veilig.
  • Is budget een doorslaggevende factor? Weet dan dat pvc en aluminium budgetvriendelijker zijn dan hout.

Veiligheid voorop!

De achterdeur biedt vaak de dagelijkse toegang tot je woning. Veiligheid staat dus zeker voorop! Goed nieuws: met een deur van KwadrO slaap je op beide oren. Onze deuren zien er niet alleen goed uit, ze scoren ook uitstekend op vlak van veiligheid, kwaliteit, wind- en waterdichtheid en thermische en akoestische isolatie. Al onze deuren, zowel voordeuren als achterdeuren, zijn standaard voorzien van 3-puntsloten. Wens je extra beveiliging of extra isolatie? Dat kan! Vraag ernaar in een KwadrO-showroom dicht bij jou.

Graag advies bij de keuze van je nieuwe achterdeur?

Onze adviseurs helpen je graag verder.

Ontvang onze deurenbrochure in je mailbox

Inspiratiegids voor deuren in landelijke, klassieke en moderne stijl. Voor elke stijl heeft KwadrO een gepaste deur.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.