Veiligheidssloten: de ideale remedie tegen inbrekers

Veiligheidssloten: de ideale remedie tegen inbrekers

Nu de dagen korter en kouder worden, neemt het aantal woninginbraken weer toe. Dieven gebruiken de vroege duisternis om zich onopgemerkt toegang tot je woning te verschaffen. En daarbij gaan ze almaar stoutmoediger te werk. Ze durven zelfs gewoon via de voordeur binnenkomen. Want een beetje inbreker weet wel raad met traditionele deursloten. De oplossing? Veiligheidssloten installeren op al je buitendeuren. Zo hou je ongewenste bezoekers buiten.

Drie keer dicht = écht dicht

Een traditioneel slot heeft maar één sluitpunt en dat maakt een deur kwetsbaar. Zelfs een beginnende inbreker krijgt zo’n slot met een schroevendraaier of koevoet in geen tijd open. Installeer je een veiligheidsslot met hoogwaardige onderdelen? Dan is je deur echt dicht. Want zo’n slot heeft niet één, maar drie sluitpunten die evenwichtig zijn verdeeld over je deur: bovenaan, in het midden en onderaan. Wil je gaan voor helemaal potdicht? Dan kies je voor een vijfpuntsslot.

Veiligheidsslot: weg met de zwakste schakel

Een slot is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk dat je voor alle onderdelen de beste optie kiest. Ga bijvoorbeeld altijd voor een stalen nachtschoot van 20 mm. Dat is het deel van het slot dat in de sluitkom/sluitplaat in het deurkozijn draait. Een nachtschoot is nooit afgeschuind of verend waardoor hij beter weerstand biedt tegen inbraak dan een dagschoot.

Verhoogde inbraakveiligheid

Een stalen sluitkom/sluitplaat verhoogt de inbraakveiligheid van je deur. Want daarmee scherm je de spleet tussen de deur en het kozijn optimaal af. Het resultaat? De schoot van je deur kan niet afgebroken of afgezaagd worden. Laat je ook nog beveiligingsprofielen aanbrengen? Dan krijgen inbrekers helemaal geen kans om je deuren te forceren. Kortom: met de juiste veiligheidssloten boost je de inbraakveiligheid van je buitendeuren!

Veiligheidssloten bestaan in verschillende soorten en uitvoeringen. Wil je weten wat het beste veiligheidsslot is voor jouw deuren? 

Neem dan gerust contact met ons op.