Onderhoud pvc ramen

Pvc ramen onderhouden: 5 tips voor een stralend resultaat

Pvc ramen onderhouden doe je zo

Pvc ramen hebben heel wat voordelen. Dankzij de veelzijdigheid van het materiaal passen ze bij nagenoeg elk type gevel, de hoge isolatiewaarde is goed voor een fikse energiebesparing en ze zijn budgetvriendelijk. En heb je een hekel aan verven of geknoei met siliconen, dan is hun onderhoudsvriendelijk karakter misschien wel het grootste pluspunt.

Pvc is een materiaal dat van nature vuil en stof afstoot. Pvc ramen onderhouden is dan ook a piece of cake. Af en toe schoonmaken met water en elk jaar een druppeltje olie, is al voldoende om langdurig van je investering te genieten.

Wel is het belangrijk om enkele vuistregels voor het onderhoud van pvc ramen in acht te nemen. Want eens je het materiaal beschadigt, is herstellen heel moeilijk. Het loont dus zeker de moeite om snel deze 5 eenvoudige tips te lezen.

  1. Pvc ramen onderhouden doe je met een zachte spons of doekje

Pvc ramen zijn krasgevoelig. Gebruik om te reinigen een zachte spons of doek gedrenkt in voldoende water. Je kan eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel toevoegen, maar let op met agressieve chemische producten. Vermijd schuur- en oplosmiddelen zoals white spirit, aceton of terpentijn. Deze kunnen je pvc ramen onherroepelijk beschadigen.

  1. Pvc ramen onderhouden doe je meermaals per jaar

Het onderhouden van je pvc ramen is zeker geen arbeidsintensieve of tijdrovende klus. Maak er dan ook een paar keer per jaar tijd voor. Reinig regelmatig de profielen en de bewegende delen met water en geef ook het glas een poetsbeurt.

  1. Verzorg de dichtingen van de pvc ramen

Het is ook verstandig om de dichtingen tussen het glas en de pvc profielen regelmatig schoon te maken. Voor de beste behandeling van je ramen raden we daarom ook aan je dichtingen een paar keer per jaar in te wrijven met talkpoeder.

  1. De bewegende delen smeren

Eén keer per jaar verdienen de bewegende delen van je pvc ramen enkele druppeltjes smeerolie. Zo blijven ze soepel en voorkom je vroegtijdige slijtage. Heb je kiepramen? Vergeet dan ook niet om regelmatig te controleren of ze niet bijgesteld moeten worden.

  1. Pvc ramen zelf schilderen is altijd een slecht idee

Pvc ramen onderhouden is dan wel simpel, ze schilderen is dat niet. Theoretisch is het mogelijk om pvc ramen te schilderen. Begin er alleen niet zelf aan, want het materiaal is best lastig om aan te pakken. Wil je toch graag een nieuw kleurtje, neem dan een verfspecialist onder de arm.

 

Pvc ramen onderhouden is een plezier. Ben je ook toe aan onderhoudsvriendelijke ramen? Maak dan een afspraak met een KwadrO specialist of ga langs in de showroom bij jou in de buurt.

Contacteer ons

Vraag een vrijblijvende offerte aan