Ontdek de drie meest gekozen raamtypes

Ontdek de drie meest gekozen raamtypes

Verschillende types ramen: van vast tot schuifraam

Wie bouwt of verbouwt, staat op het punt om zijn of haar droomwoning vorm te geven. Je wil de juiste keuzes maken, ook wat je ramen betreft. Nieuwe ramen bepalen niet enkel het uiterlijk van je woning, maar sluiten liefst ook aan bij jouw levensstijl.

De keuze voor een raamtype hangt af van je persoonlijke situatie. Wij begeleiden jou maar al te graag bij deze keuze, als specialist maar vooral met ons menselijk inzicht! Ons doel is simpel, met onze ramen willen we van jouw huis een echte thuis maken.

Bij KwadrO kan je uit heel wat verschillende raamtypes en combinaties kiezen. Hieronder bespreken we de drie meest gekozen soorten ramen. En vooral, waarom worden deze ramen dan vaak gekozen!

Draai-kiepramen: alle voordelen in één

Draai-kiepramen combineren de voordelen van een draairaam én een kiepraam. Ze kunnen volledig open of op een kier. Dit raamtype is dan ook voor allerlei situaties interessant:

  • als je overdag het raam helemaal wil openzetten (draaistand)
  • als je makkelijk je raam wil poetsen (draaistand)
  • als je ‘s nachts wil verluchten (kiepstand)
  • als je in de zomer veel tocht wil creëren (draaistand)
  • als je in de winter snel even wil verluchten (kiepstand)

Draai-kiepramen zijn, net zoals alle andere raamtypes, uitgerust met een standaard beveiligingspakket. Dus hier hoef je je ook al geen zorgen om te maken.

Het is duidelijk waarom dit type ramen zo goed in de markt ligt. Ze zijn heel veelzijdig en geven jou een nog aangenamer wooncomfort.

Vast raam: open gevoel

Het is een echte klassieker, het vast raam. Dit raam kan je niet openen, maar heeft tal van andere voordelen. Het grootste voordeel is dat je met deze ramen enorm veel lichtinval kan creëren.

Een vast raam kan doorlopen tot op de grond en heeft geen opendraaiende vleugel, waardoor het raamkader erg smal is. Dit zorgt dus voor een heel open gevoel en nog meer ruimte voor de zon om in huis te komen.

Schuifraam: instant genieten

Een schuifraam maakt het tuinfeestje met vrienden of familie nog leuker. Je schuift het raam soepel open, wandelt naar buiten én je kan instant genieten van die heerlijke BBQ-geur. Of wil je later in het jaar genieten van dat prachtige winterlandschap? Dan is een schuifraam een goed idee.

Verder is er geen opendraaiende vleugel bij schuiframen. Daardoor besparen ze veel plaats en brengen ze extra rust in je kamer of woonruimte!

PS: Binnen dit raamtype heb je de keuze tussen schuif- en hefschuiframen. Lees gerust even verder om het verschil te ontdekken tussen deze twee schuifraam types!

Blijf bij je gevoel en laat jezelf inspireren

Laat vooral je gevoel spreken bij het kiezen van een type raam. Dat is de belangrijkste boodschap die we kunnen meegeven. Je kan steeds onze showrooms bezoeken om daar jouw ideeën voor te leggen. Onze adviseurs denken mee en geven jou graag extra inspiratie!

Nog niet zeker welke ramen je wil? Wij begeleiden je graag bij jouw keuze.

Contacteer ons.

Nogmaals een hele dikke merci voor het geleverde werk gisteren! Zelf had ik het nooit zo mooi kunnen doen! Want het bleek niet zo makkelijk als oorspronkelijk gedacht. Jullie hebben wederom puik werk geleverd! Ik ben erg gelukkig met het resultaat. Een dikke merci ook aan Joren en Kenny. Uw mensen zijn altijd een plezier om in huis te hebben: vriendelijk, to the point, proper, en superhandig!

Chris uit Grimbergen

Ontvang onze inspiratie-brochure in je mailbox

Laat je inspireren en ontdek welke ramen en deuren bij jouw woning en stijl passen.

Uw gegevens

Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, meer informatie vind je in onze privacy policy.