Kostprijs pvc ramen

De kostprijs van nieuwe ramen in pvc? Het zal je aangenaam verrassen!

Na een nachtje (of misschien wel meerdere) slapen, heb je de beslissing genomen: je kiest voor nieuwe ramen in pvc. Een goede keuze, want raamprofielen in pvc hebben heel wat troeven. Maar met welk budget moet je rekening houden? Geen eenvoudige vraag: de kostprijs van nieuwe ramen in pvc hangt af van de keuzes die je maakt.

Wij vroegen aan Inge, verantwoordelijke calculator voor de besteldienst pvc bij KwadrO, wat de kostprijs van je nieuwe pvc ramen bepaalt. “Het is onmogelijk om voor nieuwe ramen standaardprijzen te geven”, maakt Inge meteen duidelijk. “Daarvoor zijn er te veel variabelen. Zo is één bepaald raam bijvoorbeeld soms een stuk duurder dan een bestelling van tien andere ramen. En woon je in het penthouse van een wolkenkrabber, hou dan ook rekening met een wat ‘hogere’ offerte. Globaal genomen zijn er drie grote factoren die de kostprijs van nieuwe ramen in pvc bepalen: de samenstelling van het raam, het aantal werkuren dat nodig is voor de productie van je ramen en de plaatsingskosten.”

De kostprijs van nieuwe ramen in pvc wordt bepaald door de samenstelling van je raam

“Een raam bestaat uit drie onderdelen”, weet Inge. “Het kader, de beglazing en het beslag. Wetende dat de materiaalkeuze het zwaarst doorweegt in de kostprijs van je nieuwe ramen, heb je met pvc alvast een prima keuze gemaakt voor het kader.” Een raam in hout is makkelijk 10% duurder, een aluminium exemplaar kost je ongeveer 30% meer. Daarnaast speelt het afwerkingsniveau een grote rol. “Bij de glaskeuze zijn het de opties die de prijs bepalen”, vult Inge aan. “Kies je voor gelaagd glas, zonwerend glas of driedubbele beglazing? En afhankelijk van je keuzes – vaste ramen, opendraaiende ramen, kiepramen, … - heb je meer raambeslag nodig. Extra scharnieren, handgrepen en sluitingsmechanismen hebben invloed op de totale kostprijs van je nieuwe ramen in pvc.”

De kostprijs van nieuwe ramen in pvc wordt bepaald door de werkuren

“Hierover kunnen we kort zijn”, stelt Inge. “Hoe meer werkuren nodig zijn om je ramen te monteren, hoe hoger de factuur zal zijn. Een raam met veel tierlantijntjes is duurder in productie dan een standaard vorm. De kostprijs van nieuwe ramen in pvc zal dan ook stijgen naargelang je meer tierlantijntjes toevoegt aan je bestelling.”

De kostprijs van nieuwe ramen in pvc wordt bepaald door de plaatsing

“Ook het transport en de plaatsing van de ramen spelen een rol in de totale kostprijs”, zegt Inge.  “Wat de plaatsing betreft, zijn pvc profielen beperkt qua gewicht. Daardoor kunnen deze meestal manueel geïnstalleerd worden. Het glas is soms een ander verhaal. Hou bij moeilijk bereikbare plaatsen en zware glaspartijen dus zeker rekening met de huur van een kraan.” Hoe groot en hoog die moet zijn, hangt af van de ligging, bereikbaarheid en het aantal verdiepingen van je woning. “De duurtijd voor de montage hangt ook af van het raamtype”, besluit Inge. “Zo zijn vaste ramen gemakkelijker te monteren dan bijvoorbeeld draai-kiepramen met hang- en sluitwerk. Reken ook extra tijd voor het afstellen van de ramen. En tenslotte speelt de afwerkingsgraad een rol.”

Heb je nieuwe ramen nodig? Bij KwadrO nemen we graag de tijd om de ramen te vinden die perfect bij jouw smaak en budget passen. Neem contact op met een KwadrO specialist of ga langs in de showroom bij jou in de buurt en samen vinden we de ideale oplossing.

Maak een afspraak