Isolatie van je ramen

Voor de beste isolatie van ramen zit je goed bij KwadrO

Waarom is isolatie van ramen zo belangrijk?

Elke materiaalsoort in ramen en deuren heeft specifieke eigenschappen. Een erg belangrijke eigenschap is de isolatiewaarde van zowel de verschillende mogelijke glassoorten als profielen. Die waarde bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel energie je bespaart. 

Isolatie pvc ramen

Isolatie pvc ramen

De laatste jaren is de kwaliteit van pvc ramen enorm gestegen. Voortdurende technologische innovaties zorgen voor uitstekende isolatiewaarden. Dankzij twee of drie dichtingen waar raamkader en raamvleugel samenkomen, schermen ze je perfect af van allerlei weersomstandigheden en geluidsbronnen. 

  • De buitendichting dient als eerste buffer tegen koude, neerslag en stof
  • De middendichting houdt wind en water buiten
  • De binnendichting zorgt voor een uitzonderlijke geluidsisolatie

Is de isolatie van je ramen voor jou een topprioriteit? Dan biedt ons Impakt gamma je een ideale oplossing. De vier dichtingen en 80 mm diepe profielen maken van dit gamma het best isolerende gamma op de markt, met een UF-waarde van maar liefst 0,94.
 

Ontdek meer over ons superisolerend Impakt gamma
Isolatie aluminium ramen

Isolatie aluminium ramen

Aluminium ramen zijn niet alleen bijzonder stevig en strak, ze bieden ook uitzonderlijke isolatiewaarden. Dat is goed nieuws voor het milieu, jouw wooncomfort én je energierekening. De aluminium ramen van KwadrO hebben hun uitstekende isolatiewaarden onder meer te danken aan hun revolutionaire dichtingen en een standaard driekamersysteem, zowel in het kader als in de vleugelprofielen. Bovendien kan je nog een stapje verder gaan met hoog rendementsglas.

Op zoek naar een strak profiel met uitmuntende isolerende werking? Al onze profielen kunnen uitgerust worden met isolatiestrips. Daardoor zijn deze aluminium profielen uiterst geschikt voor passiefbouw.
 

Lees meer over de inbraakbeveiliging van aluminium ramen
Isolatie houten ramen

Isolatie houten ramen

Houten ramen dragen sterk bij tot je wooncomfort. Hout is namelijk een natuurlijke vocht- en warmteregelaar die zowel thermisch als akoestisch erg goed isoleert. De houten raamprofielen van KwadrO zijn standaard uitgerust met twee rubberen dichtingen. Daardoor kan je rekenen op een perfecte afsluiting.

Wist je dat het glas in je houten profielen een erg belangrijke rol speelt in warmtebehoud? Met de juiste glasisolatie in houten ramen kan je heel wat extra besparen op je energiefactuur. 

Houten raamprofielen zorgen bovendien voor de best mogelijke geluidsisolatie. Dankzij hun massa hebben ze van nature een sterk geluidsdempend effect. Dat wil zeggen: minder lawaai van buitenaf en een warmere klank in huis.

Ontdek hoe je je houten ramen het best onderhoudt
Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.