Wanneer ramen vervangen?

Wanneer je ramen vervangen?

Doen je ramen al redelijk lang dienst? Of heb je een woning gekocht met verouderde beglazing? Dan doe je er wellicht goed aan om nieuwe ramen te kopen. Wanneer het juist tijd is om een raam te vervangen? Wij zetten de belangrijkste redenen voor jou op een rijtje.

De thermische isolatie is niet meer voldoende

Enkele beglazing, verouderd dubbel glas, oude raamprofielen met spleten en kiertjes… Het zijn allemaal zaken die de thermische isolatie van je ramen nadelig beïnvloeden. Hierdoor zal het binnen in huis sneller afkoelen in de winter en net erg warm worden in de zomer. Het gevolg? Een hogere energierekening. Door je oude ramen te vervangen en te investeren in nieuwe ramen met een hogere energieprestatie, zal je meteen een groot verschil merken - aan je energierekening én aan je wooncomfort.

De beveiliging van je ramen kan veel beter

Net zoals buitendeuren vormen ook ramen een perfecte toegang voor ongewenste bezoekers. Een goede raambeveiliging is daarom essentieel. Zijn je oude ramen amper beveiligd of voel je de nood om je vensters extra te beveiligen? Dan doe je er goed aan om je ramen te vervangen. Of je kiest voor pvc, aluminium of hout maakt eigenlijk niet uit: bij KwadrO voorzien we al onze ramen van meerpuntssluitingen en andere zichtbare én onzichtbare beveiligingsmechanismen.

Je ramen laten veel lawaai van buiten door

 De buurman die zijn gras afrijdt; vrachtwagens, bussen en auto’s die voorbij rijden; pratende mensen die langs je huis wandelen… Zeker in de stad zijn er veel geluiden die als storend ervaren kunnen worden. Word jij hierdoor gehinderd als je binnen bent? Dan is geluidswerende beglazing de oplossing. Bij deze akoestische beglazing zit er een speciale geluiddempende folie tussen de glaslagen. Zo geniet je dankzij je nieuwe ramen van meer rust in huis.  

Je wil de uitstraling van je huis veranderen

Hoe je het ook draait of keert: de ramen bepalen grotendeels de stijl van een woning. Wil je jouw huis graag een meer moderne uitstraling geven? Of wil je net een eerder landelijke look creëren? Door je ramen te vervangen kan het allemaal. Wij bekijken graag samen met jou welk materiaal het meest geschikt is voor je nieuwe ramen, zodat deze perfect passen bij de nieuwe uitstraling van je woonst.

Ramen vervangen: wat is de prijs?

De prijs van nieuwe ramen wordt door verschillende factoren bepaald. Welk materiaal kies je, welk type beglazing, zijn er speciale afmetingen… Hierdoor is het onmogelijk om één vaste prijs te noemen voor het vervangen van ramen. Voor een meer gerichte prijsindicatie ben je altijd welkom in onze showrooms. Onze adviseurs nemen hier graag de tijd om dit samen met jou te bekijken. Indien gewenst kan je ook een gratis adviesgesprek bij je thuis aanvragen. Op die manier kunnen wij een zo gericht mogelijke offerte voor jou opmaken.