Renovatie enkel glas ramen - dubbelglasnorm

KwadrO mikt nu al op 2020

Ontdek alle details over de dubbelglas-verplichting vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 zal dubbelglas verplicht zijn in elke woning. Dat betekent dus ook dat huurwoningen onder deze nieuwe regelgeving vallen.

Bestaande ramen met enkel glas ga je moeten vervangen, zoniet riskeert je woning onbewoonbaar te worden verklaard. Wij geven je alvast alle specifieke details mee zodat je exact weet wat je in orde moet brengen.

Welke woningen of ruimtes vallen onder de dubbelglasverplichting 2020?

De overheid wil ramen met enkel glas de wereld uit helpen. Daarom voeren ze vanaf 1 januari 2020 de dubbelglasnorm in. Deze geldt voor alle woningen, dus ook studio’s, appartementen, huurwoningen en eengezinswoningen.

Als we nog verder gaan kijken, vallen dan alle ramen onder deze nieuwe regel? Neen. Het gaat over de ramen van:

  • leefruimtes

  • keuken

  • slaapkamer(s)

  • badkamer

Dat betekent dus dat traphallen, inkomhallen of gangen niet worden geëvalueerd bij inspectie.

Renovatie en plaatsing PVC ramen

Een van onze recente renovaties in Bilzen met PVC Koncept Ramen en Deuren

Voorkom strafpunten voor enkel glas en vermijd onbewoonbaarverklaring

Bij een wooninspectie gaat men na waar er zich nog enkel glas bevindt in de woning. Wat gebeurt er nu als je dat enkel glas niet tijdig vervangt? Als er niet aan de norm wordt voldaan dan ontvangt je woning:

  • 3 strafpunten voor 1 raam met enkel glas

  • 9 strafpunten voor meerdere ramen met enkel glas

Vanaf 2023 gaat de overheid nog een stapje verder. Vanaf dan zullen die 9 strafpunten opgetrokken worden naar 15 strafpunten in het technisch verslag. Vanaf 15 strafpunten kan de overheid de woning ongeschikt verklaren. Je zal als eigenaar of verhuurder dan ook werken moeten uitvoeren om je woning terug in gebruik te stellen.

Eigenaars die meteen een stapje verder gaan als dubbel glas en dus hoogrendementsglas plaatsen, worden onder bepaalde voorwaarden beloond met een (energie)premies.

PVC Ramen voor renovatie woning

Een sprekend voorbeeld van een recente plaatsing van Alu Koncept Ramen

Koncept-gamma: de ideale vervanger voor ramen met enkel glas

Bij KwadrO hebben we een budgetvriendelijk en tegelijk kwalitatief product ontwikkeld dat inspeelt op deze dubbelglasnorm. Het Koncept-gamma (aluminium of PVC) combineert een goede isolatie van je ramen met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding.

Als renovatiespecialist hebben we ons al uitgebreid voorbereid op deze nieuwe dubbelglasnorm. Op die manier kunnen we alle woningeigenaars een oplossing op maat aanbieden.

Kom langs in één van onze showrooms verspreid over Vlaanderen of krijg gratis advies bij je thuis van een expert. Wij denken graag met jou mee!

Voorkom strafpunten door de dubbelglasnorm. Begin al met informatie te verzamelen over hoe je je ramen met enkel glas best vervangt. Onze specialisten helpen je graag!

Contacteer ons

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze adviseurs staan klaar om je op een veilige manier verder te helpen.