Renovatieboeken

5 renovatieboeken om in huis te halen

Inspiratie voor jouw renovatie

Mooie bouwgronden worden steeds schaarser én onbetaalbaarder. Meer en meer mensen kiezen dan ook voor een renovatie. Verbouwen heeft immers 4 grote voordelen:

  • een renovatie is een unieke kans om een bestaande, oudere woning een nieuw leven te geven;

  • voor renovaties gelden minder regels en voorschriften

  • bij een renovatie kan je je kosten spreiden;

  • bij een renovatie kom je in aanmerking voor een aantal interessante premies en subsidies.

Maar is renoveren ook gemakkelijker dan bouwen? Nee, dat niet. Je begint immers niet met een leeg blad, waardoor je soms met creatieve oplossingen moet komen om je droomwoning te realiseren. Onze tip? Vraag advies aan experts en laat je inspireren door interessante boeken over renovatie. Wij selecteerden alvast 5 renovatieboeken voor jou:

De renovatiebijbel

- At Home Publishers

Een huis verbouwen is een levenswerk. De Renovatiebijbel van At Home Publishers helpt je bij het scheppen van jouw droomwoning. Het geeft een helder overzicht van materialen, technieken, inspirerende voor en na beelden, creatieve ideeën en toepassingen. Dit renovatieboek is dan ook de ultieme leidraad bij de verbouwing van je woning. De smaak te pakken? In dezelfde reeks bestaan ook De Interieurbijbel en De Tuinbijbel.

Upgrade

- Tim Abrahams

Renoveren is verbeteren. Maar renoveren is ook herbestemmen. Oude, vergeten gebouwen een nieuw leven geven. In het renovatieboek ‘Upgrade’ komt alles aan bod: van kleine veranderingen tot complete renovaties. Na het lezen van dit boek schrap je nieuwbouw meteen van je lijstje. De voorbeelden zijn verbluffend én inspirerend. Je leert hoe je een gebouw volledig kan renoveren zonder het historische karakter te verliezen. Een charme die je in nieuwbouw nooit zal vinden.

Het interieur ontwerpboek

– Jenny Hastie

Je renovatie is pas écht geslaagd na het inrichten van je interieur. Geen geld voor een interieurarchitect? Het interieur ontwerpboek leert je de kneepjes van het vak. Deze allesomvattende gids neemt je namelijk stapsgewijs mee in de wereld van het interieurontwerp. Dankzij de vele foto’s en illustraties is dit renovatieboek niet enkel leuk, maar ook heel duidelijk voor interieurontwerpers in spe. Opgelet als je dit boek cadeau geeft aan je vrouw, want ze zal je volledige huis herinrichten.

HOME

- VTWonen

Hoe maak je van je huis een thuis? Jouw persoonlijke plek waar jij je goed voelt, een plek die iets over jou zegt. Het renovatieboek HOME – The joy of interior styling maakt van jou een echte stylist. Na het lezen van dit boek én het bestuderen van de inspirerende voorbeelden breng jij meubels, accessoires en kleuren samen tot één geheel. Dit is een echt bewaarboek voor interieurliefhebbers die graag inspiratie opdoen voor hun eigen huis en de laatste trends willen mixen en matchen met hun eigen smaak. Een boek waarin je blijft kijken.

Kamers voor kids

- M. Sabo Wills en Melanie Acevedo

Een renovatie op zich is geen makkelijke klus. Een huis renoveren waar kinderen wonen is nog moeilijker. In een huis met opgroeiende kinderen is elke kamer immers een kinderkamer. Je wil eerst en vooral veilige ruimtes, zodat je kinderen zonder zorgen kunnen spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veilige ramen. Daarnaast wil je een creatief en speels interieur dat de ontwikkeling van je kinderen stimuleert. Dit renovatieboek Kamers voor kids geeft je tips & tricks en leert je hoe je je huis kan inrichten en decoreren voor en samen met de kinderen. 

Renovatieboeken uitgelezen en op zoek naar inspiratie voor je ramen en deuren?

Bekijk onze referentieprojecten