Herontdek ramen en deuren op Batibouw

3 nieuwigheden van KwadrO ramen en deuren die je gezien moet hebben

Bouwers, verbouwers en professionals uit de bouwsector kijken er al een heel jaar naar uit. Eindelijk transformeert Brussels Expo weer elf dagen lang in het ultieme bouwparadijs. Jaarlijks lokt Batibouw zo’n 300.000 bezoekers die genieten van 120.000 m2 vol interessante standen. Wij geven je graag drie winddichte redenen om ook bij onze stand langs te komen. Naast een gezellige babbel en heerlijke koffie hebben we namelijk een aantal nieuwigheden in de aanbieding.

1. Kies voor een eigentijdse look met een vleugeloverdekkende deur

Je voordeur is het aangezicht van je woning. Daar mag je dus best wat aandacht aan besteden. In de toekomst zullen smalle deurdoorgangen meer en meer plaats maken voor bredere panelen. Zowel bij nieuwbouw als renovaties winnen deze zogenaamde vleugeloverdekkende deuren aan populariteit.

Waarom kiezen voor een vleugeloverdekkende deur?

 • vlak en strak in al zijn eenvoud
 • vleugelkader met zichtbare rubberdichting is verleden tijd
 • deur geeft statige look aan de woning
 • eigentijds uitzicht met tijdloos karakter

2. Impakt ramen slanken je energiefactuur af

Heel wat mensen vallen maandelijks achterover van hun energiefactuur. Heb jij genoeg van die pijnlijke momenten? Vermijd ze dan met ramen die de warmte niet uit je huis laten ontsnappen. Laat bijvoorbeeld onze raamprofielen van Impakt plaatsen, de best isolerende PVC-profielen op de markt. Deze zijn te verkrijgen in zowat elke kleur en stijl.

Hoe garanderen Impakt ramen de beste isolatie?

 • hoogrendements- of driedubbel glas voor optimaal rendement
 • ongeëvenaarde Uf-waarde van 0,94 W/m2K
 • kaderdiepte van 80 mm met 3 dichtingen

3. Deuren openen vanop afstand? Het kan!

Durf jij jezelf al eens buitensluiten? Of zou je graag vanop je werk de postbode binnenlaten voor dat langverwachte pakje? Een tijdsslot instellen voor de poetshulp? MACO OpenLife heeft een oplossing voor je klaar. Via hun app open en sluit je de deuren van je huis met een eenvoudige klik. Dankzij een extreem beveiligde verbinding tussen je smartphone en de sloten hoef jij je geen zorgen te maken over misbruik of indringers.

Dit hoogtechnologisch toegangscontrolesysteem is heel eenvoudig te installeren en werkt volledig draadloos. Als er iemand jouw huis wil binnendringen word je onmiddellijk verwittigd via sms, e-mail en de app. Gemakkelijk toch?

 

Zin om deze nieuwigheden live te bekijken? Kom dan gerust langs op onze KwadrO-stand op Batibouw paleis 4. Wij kunnen niet wachten om je alles te laten zien!

Tags: batibouw , beurs , ramen , vleugeloverdekkende deur , Impakt ramen , pvc-profielen , deuren openen vanop afstand , maco openlife

Een voordeur kopen is maatwerk

Een voordeur? Dat is tegenwoordig veel meer dan een object dat toegang tot een woning verschaft. Het is een stijlelement dat veel zegt over de bewoners van een huis. Want een voordeur is hét visitekaartje van elke woning. Een goed gekozen voordeur is een pronkstuk dat de look van een voorgevel helemaal afmaakt. Ze geeft net dat tikkeltje extra en voegt een persoonlijke en unieke toets toe.

Alles kan

Even een open deur intrappen: een voordeur kopen is maatwerk. Want elke woning is anders en voordeuren kennen weinig beperkingen. Ze bestaan in allerlei vormen, materialen, samenstellingen, kleuren en stijlen. Alles kan. Of je nu een voordeur wilt die uitstekend isoleert, goede geluidsisolatiewaarden heeft, of uitgerust is met een veiligheidsslot  om dieven buiten te houden: het kan allemaal. Is voor jou alleen het beste goed genoeg? Dan ga je voor een voordeur die al deze eigenschappen combineert. En de look? Die is altijd in lijn met het design van je woning!

Dubbele win

De afgelopen jaren zijn de isolatiewaarden van voordeuren almaar toegenomen. Voordeuren zijn niet langer een bron van warmteverlies. Een nieuwe voordeur kopen betekent dus dat je twee keer wint. Je creëert een esthetische meerwaarde voor je woning én bespaart op je energiekosten. Heb je inspiratie nodig? Kom dan zeker eens langs in onze showroom om ons ruime assortiment aan kwaliteitsvolle voordeuren uit verschillende materialen en stijlen te ontdekken.

Een voordeur kopen? Dan moet je bij KwadrO zijn! Vraag advies en een offerte in een van onze toonzalen.

Tags: Voordeur kopen

Pvc-profielen Impakt: de best isolerende pvc-raamprofielen

Moet jij even gaan zitten wanneer je de factuur van je gas- of stookolieleverancier hebt ontvangen? Wees gerust, je bent niet alleen. Want de kosten voor verwarming nemen een almaar grotere hap uit het gezinsbudget. Efficiënt omspringen met energie is dus de boodschap.

Ga je bouwen of renoveren? Besteed dan veel aandacht aan je isolatie. Ben je een fan van stijlvolle pvc-ramen én lagere stookkosten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want met de raamprofielen uit ons Impakt-gamma beschik je over de best isolerende pvc-raamprofielen op de markt.

Driedubbel glas voor optimaal rendement

De Impakt pvc-profielen hebben een ongeëvenaarde uf-waarde van 0,94 W/m2K. En bij een uitstekend isolerend pvc-profiel hoort ook glas met een hoge isolatiewaarde . Daarom hebben deze pvc-profielen een vleugeldiepte van 80 mm. Ideaal om driedubbel glas in te monteren. Kortom: je krijgt de perfecte pvc-profielen om je energiefactuur te laten dalen.

Voor elke woning

Of je nu op zoek bent naar pvc-ramen voor je nieuwbouwwoning of je oude ramen wilt vervangen: je vindt in het Impakt-gamma altijd het perfecte pvc-profiel in de kleur die jij wenst voor jouw project. Van strak modern over tijdloos elegant tot stijlvol klassiek … wij hebben voor elke woning het ideale inbraakveilige en warmte- en geluidsisolerende pvc-profiel.

Wil je meer weten over de best isolerende pvc-profielen op de markt? Neem dan gerust contact met ons op.

Veiligheidssloten: de ideale remedie tegen inbrekers

Nu de dagen korter en kouder worden, neemt het aantal woninginbraken weer toe. Dieven gebruiken de vroege duisternis om zich onopgemerkt toegang tot je woning te verschaffen. En daarbij gaan ze almaar stoutmoediger te werk. Ze durven zelfs gewoon via de voordeur binnenkomen. Want een beetje inbreker weet wel raad met traditionele deursloten. De oplossing? Veiligheidssloten installeren op al je buitendeuren. Zo hou je ongewenste bezoekers buiten.

Drie keer dicht = écht dicht

Een traditioneel slot heeft maar één sluitpunt en dat maakt een deur kwetsbaar. Zelfs een beginnende inbreker krijgt zo’n slot met een schroevendraaier of koevoet in geen tijd open. Installeer je een veiligheidsslot met hoogwaardige onderdelen? Dan is je deur echt dicht. Want zo’n slot heeft niet één, maar drie sluitpunten die evenwichtig zijn verdeeld over je deur: bovenaan, in het midden en onderaan. Wil je gaan voor helemaal potdicht? Dan kies je voor een vijfpuntsslot.

Veiligheidsslot: weg met de zwakste schakel

Een slot is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk dat je voor alle onderdelen de beste optie kiest. Ga bijvoorbeeld altijd voor een stalen nachtschoot van 20 mm. Dat is het deel van het slot dat in de sluitkom/sluitplaat in het deurkozijn draait. Een nachtschoot is nooit afgeschuind of verend waardoor hij beter weerstand biedt tegen inbraak dan een dagschoot.

Verhoogde inbraakveiligheid

Een stalen sluitkom/sluitplaat verhoogt de inbraakveiligheid van je deur. Want daarmee scherm je de spleet tussen de deur en het kozijn optimaal af. Het resultaat? De schoot van je deur kan niet afgebroken of afgezaagd worden. Laat je ook nog beveiligingsprofielen aanbrengen? Dan krijgen inbrekers helemaal geen kans om je deuren te forceren. Kortom: met de juiste veiligheidssloten boost je de inbraakveiligheid van je buitendeuren!

Veiligheidssloten bestaan in verschillende soorten en uitvoeringen. Wil je weten wat het beste veiligheidsslot is voor jouw deuren? Neem dan gerust contact met ons op.

Ramen wassen zonder strepen: de truc met het krantenpapier

KwadrO doet even een ‘Gouden Raad van Tante Kaat’-je. Want nu de najaarszon stilaan in aantocht is, zijn strepen op ramen nog minder dan anders een optie. Het invallende licht van die laaghangende zon kent geen genade. Het toont elk streepje op de ramen die je met zoveel overgave hebt gewassen. Niets aan te doen? Jawel hoor! De aanpak van Jo van KwadrO is jouw garantie op kraakheldere en streepvrije ramen.

Streeploos in vijf stappen

Stappenplan voor propere ramen zonder streepjescode:

Stap 1 | Verwijder ernstig vuil met een gewone doek, een zachte handborstel of een krabber. Gebruik wel altijd materiaal waarmee je geen krassen maakt op je ramen.

Stap 2 | Vul een emmer met regenwater en voeg daaraan detergent (zonder ammoniak) toe. Regenwater bevat geen kalk.

Stap 3 | Sop je spons in je emmer en zeep je ramen in van onder naar boven. Zo krijgt het reinigingsproduct meer tijd om in te werken op de onderste delen van je ramen die altijd het vuilst zijn.

Stap 4 | Neem een trekker in topconditie en droog je ramen van boven naar onderen met vloeiende bewegingen. Let erop dat je het contact tussen je trekker en het glas niet verbreekt tot je helemaal onderaan bent.

Stap 5 | Droog na met een propere, droge doek. Zijn je ramen helemaal droog? Gebruik dan wat krantenpapier om ze helemaal streepvrij en glanzend te maken.

Ramen wassen met nog meer resultaat?

Omdat we bij KwadrO toch wel iets kennen van ramen en jou graag helpen om ze in topconditie te houden, geven we je nog vijf tips die je wascomfort verhogen en je kans op strepen tot een absoluut minimum herleiden.

 • Zet je emmer niet op de grond maar gebruik een verhoogje zoals een stoel. Je rug zal je dankbaar zijn.
 • Investeer in goed materiaal. Dat zal je meer opbrengen dan je geld op je rekening te laten staan. ;-)
 • Was je ramen niet in de volle zon. Tenminste niet als die volle zon pal op je ramen staat. Want dan drogen lopers snel op en krijg je strepen.
 • Heb aandacht voor het randje tussen het kader en het raam. Het is de favoriete schuilplaats van water dat later als lopers over je ramen zal trekken.
 • Ben jij ruimdenkend? Gebruik dan azijn als detergent. Dat is een efficiënt middel tegen strepen. Geloof ons maar.

Tags: Ramen wassen zonder strepen