Voordelen pvc

Pvc ramen: voordelen stapelen zich op

De vele voordelen maken van pvc ramen een uitstekende keuze

Wanneer je bouwt of verbouwt, maak je tientallen – misschien wel honderden – keuzes. Eén van de belangrijkste is de keuze van je ramen. Om te beginnen, bepalen deze voor een groot deel het uitzicht van je woning en dit voor een lange tijd. Daarnaast zijn ze cruciaal voor de energieprestaties en de veiligheid van je woning. De jongste jaren bouwden pvc ramen op al deze gebieden een uitstekende reputatie op. Ze zijn zowel elegant, veilig als super isolerend en dus altijd een goede keuze.

De keuze van je ramen is altijd een keuze van het hart. Of we nu praten over een landelijke pastoriewoning, een trendy loft of een hypermodern huis met enorme glaspartijen, je eerste bekommernis is altijd dat de ramen perfect bij het geheel passen. Het voordeel van pvc ramen? Je kan er alle kanten mee uit. Het is een materiaal dat alle stijlen aankan. De profielen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en de kleurencombinaties zijn zo goed als eindeloos. Fris en helder wit of stijlvolle houtimitatie, het is allemaal mogelijk.

Naast de esthetische veelzijdigheid hebben pvc ramen nog heel wat andere voordelen:

1. Ongeziene isolatiewaarden, het grootste voordeel van pvc ramen?

Als het op isolatie aankomt, zijn pvc ramen zonder twijfel de beste van de klas. Pvc ramen voldoen aan de strengste isolatienormen. Zowel akoestisch als thermisch. Wie kiest voor pvc ramen zal dus niet enkel zijn energiefactuur zien dalen, maar ook een aangenaam én rustig gevoel ervaren in huis.

2. Pvc ramen zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Pvc ramen zijn enorm onderhoudsvriendelijk. Ze rotten of roesten niet en gaan daarom extra lang mee. Pvc ramen zijn daarnaast opgewassen tegen de meest extreme weersomstandigheden (felle UV-stralen, vrieskoude, hevig onweer, …) en vereisen quasi geen onderhoud. Je moet ze nooit schilderen of lakken.

3. Alle voordelen van pvc ramen voor een uitstekende prijs

Een groot voordeel van pvc ramen is de prijs-kwaliteitsverhouding. Vergeleken met andere materialen, zoals aluminium en hout, zijn pvc ramen de meest voordelige keuze.

4. Pvc ramen zijn veilig

Pvc ramen zijn ook heel veilige ramen. Dankzij het sterke materiaal zijn ze moeilijk open te breken en schrikken ze inbrekers af. Ook is pvc zeer moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Het is hierdoor een heel brandveilig materiaal.

5. Pvc ramen hebben ook voordelen voor de natuur

Het lage energieverbruik tijdens de productie en de 100% recycleerbaarheid maken van pvc een ecologisch verantwoord product. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat pvc minstens vijftig jaar meegaat. En daarna kan het materiaal hergebruikt worden voor palen, tafels, banken en bloembakken.

Nog meer voordelen van pvc ramen ontdekken? Maak dan snel een afspraak met een KwadrO specialist of ga langs in de showroom bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze vakmannen staan tot je dienst om je te helpen.