Offerte ramen en deuren: waar let je best op?

Offerte ramen en deuren: waar let je best op?

Nieuwe ramen kopen is offertes vergelijken. Maar doe jij dat al op de juiste manier? Door op een juiste manier je offertes voor ramen en deuren te vergelijken, kan je al snel een enorm bedrag besparen. Zo heb je extra budget om je droomhuis in te richten of om toch die uitgestelde citytrip dit jaar nog te doen. Check! We geven je graag een overzicht van de aandachtspunten waar je best op let wanneer je offertes vergelijkt.

Het aantal offertes

Om te weten welke offerte het beste bij jouw wensen past, vraag je best voldoende offertes aan. Probeer dus minstens een drietal offertes te vergelijken die voldoen aan jouw voorwaarden qua stijl, materiaal en afwerking.

De onderdelen van de offerte

Nieuwe ramen kopen is zoals het kopen van een auto: je start met een aantal basismodellen waar je heel wat opties aan kan toevoegen. Vergelijk daarom altijd dezelfde materialen en opties met elkaar, want deze bepalen de prijs. Kijk bijvoorbeeld naar:

  • kleur
  • glastype
  • kwaliteit
  • veiligheidsklasse
  • isolatiewaarden

Kiezen voor materialen is ook kiezen voor een fabrikant. Je wil daarom een sterke speler met trouwe partners zodat je jaren later nog steeds vervang- en herstelstukken kan bestellen van hetzelfde gamma. 

Sommige leveranciers voorzien in hun offerte standaard ook bepaalde extra’s zoals vliegenramen. Neem al deze extra’s mee op in je vergelijking zodat je een duidelijk overzicht hebt. 

Bijkomende kosten

Controleer de offerte op eventuele bijkomende kosten zoals transport, materialen en werkuren. Zorg dat alles wat je wil correct vermeld staat op de offerte. Niet enkel om de juiste prijs te vergelijken, maar ook om een vlot verloop achteraf te garanderen. Men werkt tenslotte altijd verder op deze offerte. Een goede start zorgt voor een vlekkeloos verloop van het verdere traject.

Service

Het serviceniveau kan per leverancier sterk verschillen. En dan hebben we het niet enkel over de goede koffie of de gezellige babbel na de plaatsing. Kijk ook zeker en vast naar de volgende onderdelen:
• welke betalingsvoorwaarden krijg je?
• is het uitbreken van ramen wel of niet inbegrepen?
• op welke na-service kan je rekenen?
• is er fabrieksgarantie en/of onderhoudsgarantie inbegrepen?

Door deze onderdelen tijdens de offertefase al nauwkeurig te bekijken, kan je nadien gerust op je twee oren slapen.

Pluis je offertes nauwkeurig uit, vergelijk geen appelen met peren en krijg een duidelijk beeld van de inbegrepen kosten. Goedkoop is niet altijd even goed en het duurste is niet altijd nodig. Het allerbelangrijkst zijn kwaliteit, vertrouwen en service. En laat dat nu exact zijn waar KwadrO voor staat.

Kom langs in één van onze showrooms voor jouw offerte op maat.

Maak een afspraak

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze vakmannen staan tot je dienst om je te helpen.