6 tips voor een optimaal bezoek aan Batibouw 2019

Ik ga naar Batibouw in 2019 en neem mee...

Een optimale voorbereiding van je bezoek aan Batibouw

Naar jaarlijkse gewoonte zwaaien eind februari de paleispoorten open van Batibouw, de grootste Belgische beurs voor nieuwbouw en renovatie in Brussels Expo.

Met onderstaande tips ben je optimaal voorbereid op deze beurs en gidsen we je langs de drukte van alle bezoekers heen.

Tip 1: focus, focus en nog eens focus

Batibouw staat niet alleen bekend als de grootste Belgische beurs voor bouwers en verbouwers, maar ook als hét event om de nieuwste snufjes in de bouwsector te ontdekken. Met al deze nieuwe innovaties, kan je al snel een overload aan informatie krijgen. Focus daarom op een duidelijk doel bij je beursbezoek.

Om je op weg te helpen, denk je vooraf best na over enkele belangrijke vragen, zoals:

- Welke informatie heb ik écht nodig? Eventueel zelfs opgelijst per rubriek.
- Wat zijn mijn bouw- of renovatieprojecten?
- Wat heb ik wel en niet nodig?
- Zijn er premies beschikbaar voor bepaalde technieken?
- ...

Specifiek voor ramen en deuren heeft Batibouw een handige ramen en deuren checklist. Deze checklist lijst enkele vragen op die je best op voorhand even doorneemt.

Tip 2: plan je bezoek

Het kan soms een gezellige drukte zijn op Batibouw. Met meer dan 12 hallen heb je dan ook voldoende ruimte om inspiratie op te doen. Elke stand even aandachtig bekijken is bijna onhaalbaar.

Wil je écht efficiënt te werk gaan? Dan koppel je best de antwoorden op de vragen in tip één aan de exposanten die je echt wil bezoeken. Zo heb je achteraf een lijstje van standen die je absoluut wil zien en kan je een handige en efficiënte route uitstippelen.

KwadrO, de expert in ramen en deuren, kan je terugvinden in hal 4 stand 4211.

Tip 3: neem je (ver)bouwplannen mee

Wil je na je bezoek aan Batibouw 2019 correcte offertes ontvangen? Neem dan je (ver)bouwplannen mee zodat iedere exposant met dezelfde afmetingen aan de slag gaat.

Tip: je neemt best een kopie van je originele plannen mee.

Heb je nog geen (ver)bouwplan? Dan kan je best op voorhand al even op papier schetsen hoe je project er gaat uitzien. Hierdoor krijgt onze adviseur een duidelijk beeld van het project, en kan deze ook gerichter een prijsofferte opmaken.

Indien het gaat over de renovatie van je ramen kan je best ook foto’s nemen en meebrengen van de bestaande situatie. Zo kan onze adviseur meteen de plaatsing van je ramen en deuren inschatten.

Tip 4: denk aan je energieprestaties

De regelgeving rond energieprestatie van een woning wordt ieder jaar strenger en strenger. Met een aankomend (ver)bouwproject sta je hier dan ook best ruim op voorhand bij stil. Neem je EPB-berekeningsverslag, indien al beschikbaar, zeker en vast mee naar Batibouw. Deze informatie maakt de keuze tussen product x of y eenvoudiger.

Aangezien je ramen en deuren een belangrijke rol spelen in de thermische isolatie van je woning, adviseren onze adviseurs je graag over de geschikte oplossing in functie van je EPB-berekeningsverslag.

Tip 5: neem notities

Dat je een overload aan informatie zal ontvangen, daar mag je bij een bezoek aan Batibouw quasi 100% zeker van zijn. Of je je al deze informatie nadien nog kan herinneren, is een andere vraag.

Neem daarom bij elk uitgebreid bezoek aan een stand notities. Zo kan je nadien eenvoudiger filteren welke exposant je echt heeft verder geholpen.

Tip 6: wees voorbereid

Er is niets zo vervelend als vakjargon dat als Chinees klinkt (tenzij je Chinees kan natuurlijk). Doe daarom op voorhand zelf al wat onderzoek naar de gebruikte vaktermen en de voor- en nadelen van bepaalde technieken of plaatsingen.

Denk hierbij terug aan tip één, doe enkel onderzoek naar de rubrieken waar je echt meer over wil weten.

Tot slot...

Oh ja, last but not least. Om nog wat extra tijd te besparen, koop je ticket(s) online. Zo verlies je geen tijd met in de rij te staan wachten. ;-)

Lukt het jou niet om op Batibouw te passeren? Geen probleem, in onze showrooms helpen onze adviseurs jou graag verder.

Vind een KwadrO-showroom in jouw buurt!

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Kunnen wij je helpen met je nieuwe ramen en deuren?
Onze vakmannen staan tot je dienst om je te helpen.