Een monorail of duorail schuifraam?

Een monorail of duorail schuifraam?

Hoe maak ik de juiste keuze?

Een schuifraam heeft heel wat voordelen. Je haalt er niet alleen het daglicht mee in huis, maar je behoudt ook een heel open uitzicht op je tuin.

De keuze van je schuifraam gaat verder dan de keuze tussen een houten, aluminium of pvc schuifraam. Je kan het schuifraam volledig afstemmen op je woonstijl. Of je nu een moderne, klassieke of landelijke stijl hebt, met een schuifraam is écht alles mogelijk!

Om je woondroom helemaal af te maken, heb je tot slot nog de keuze tussen een duo- of monorail schuifraam.

Om hierin de juiste keuze te maken, tonen we je graag de verschillen tussen beiden schuifsystemen.

Een monorail schuifraam

Een monorail schuifraam van KwadrO bestaat uit een vast raam en een schuivend gedeelte. Het vaste raamgedeelte heeft hierbij de look van een vast raam en dus niet van een schuivende vleugel.

Het voordeel is dat je een dunner raamprofiel bekomt en zo dus een strakkere look krijgt mét maximale lichtinval.

Een duorail schuifraam

Wanneer je kiest voor een duorail schuifraam, heeft het vaste gedeelte wel dezelfde uitstraling als het schuivend gedeelte. Het profiel van de duorail is dus vaak wat voller dan een monorail schuifraam.

Als je wil dat beiden glasdelen even groot zijn, is het duorail schuifsysteem een prima keuze. De beide glasdelen hebben hetzelfde uitzicht, wat zorgt voor een mooie symmetrie.

Bij een duorail schuifraam kan je er overigens ook voor kiezen om beide vleugels te laten bewegen. Een garantie op nog meer comfort!

Kies met het oog

Zoals je merkt, is de keuze tussen een monorail of duorail niet alleen een keuze van meer comfort, maar vooral een esthetische keuze die je schuifraam helemaal top maakt! Want zeg nu zelf, iedereen wil toch mooie ramen?

Om je budget te beschermen, dien je de keuze overigens niet te laten beïnvloeden. Tussen de twee schuifsystemen zit nauwelijks een verschil qua prijs.

Nog niet zeker welk schuifsysteem je wil? Onze adviseurs helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Vind een showroom in je buurt!

Vraag een vrijblijvende offerte aan