Hoe kies je de kleuren van jouw nieuwe ramen?

5 tips om de kleur van je nieuwe ramen te kiezen

De kleur van je ramen bepaalt de look van je woning. Je staat dus best even stil bij deze keuze. Bovendien passen er verschillende kleuren bij één woonstijl. Daarom kiezen we bewust voor een heel ruim aanbod van kleuren. Zo kan je de look van je ramen en van je woning helemaal personaliseren. Hulp nodig? We begeleiden jou graag bij de kleurkeuze van jouw nieuwe ramen!

Contrast of harmonie

Bij de kleurkeuze van je nieuwe ramen zijn er twee opties die voor een groot deel bepalen tussen welke kleuren je zal kiezen:

  1. Of je kiest voor een kleur die contrasteert met je gevelsteen, dak of voegen
  2. Of je kiest voor een kleur van ramen die opgaat in het geheel

Welke keuze je maakt hangt volledig af van jouw persoonlijke smaak!

Tips om kleuren van ramen te vergelijken

Om de kleurkeuze van je ramen te vereenvoudigen, geven we je enkele handige tips:

  • Gebruik een kleurstaal

In onze showrooms kan je vragen naar een meterstaal. Dit zijn stalen van een bepaalde kleur en met een lengte van 1 meter. Deze kan je mee naar huis nemen om voor je gevel te plaatsen. Zo zie je al snel of deze kleur bij je woning past of net niet.

De klassieke stalen, ongeveer 10 cm lang, hebben we natuurlijk ook. Maar omdat de meterstalen groter zijn, geven ze je  een beter zicht van de kleur bij je woning.

  • Bekijk het kleurstaal rechtopstaand

Of je nu met een groot of klein staal kleuren vergelijkt, belangrijk is om de kleur telkens rechtopstaand te bekijken. Je ramen staan namelijk ook verticaal in je gevel. Als je het staal liggend voor je zou leggen, geeft dit een verschil in lichtinval en dus ook in kleur.

  • Bekijk de kleuren bij daglicht

Laat op de avond en toch nog snel de kleuren van je ramen kiezen? Het is zo verleidelijk soms. We raden altijd aan om kleuren te bekijken bij daglicht, niet bij kunstlicht.

  • Vraag naar advies

We hebben enorm veel ervaring met het samenbrengen van kleuren, profielen en stijlen. Maak een afspraak en ontvang gratis advies. We komen graag bij jou langs om zo advies op maat te geven. Zo zien we ineens het hele kleurenpalet van je woning, wat onschatbare informatie is om jou nog beter te helpen.

Aanbod bij KwadrO

Bij KwadrO kan je uit een heel ruim aanbod aan kleuren kiezen. Je vindt er zeker iets naar jouw smaak. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden per materiaal.

Kleuren pvc-ramen

Binnen ons pvc-aanbod aan ramen bieden we meer dan 28 verschillende kleurfolies aan. Op die manier zijn er meer dan 150 combinaties mogelijk (binnen- en buitenkant van de ramen). Het is dus perfect mogelijk om voor de binnenkant een prachtige houtimitatie te kiezen, terwijl je voor de buitenkant van je ramen een effen, matte kleur aanhoudt.

Kleuren aluminium ramen

Kies je voor aluminium ramen, dan kan je kiezen uit 20 à 25 standaardkleuren. Daarnaast bieden we ook - aan een meerkost - alle RAL-kleuren aan. Dus wil je graag kanariegele ramen? Niets is te gek!

Kleuren houten ramen

Onze houten ramen kan je in iedere RAL-kleur bestellen. Bovendien is hout het enige materiaal dat je eenvoudig kan herschilderen. Ideaal dus als je graag eens van kleur verandert.

Vertel ons over jouw favoriete stijl

Vertel ons erover, in alle geuren en kleuren. Laat ons wat foto’s of Pinterest-borden zien van kleuren of stijlen die je mooi vindt. Ons aanbod is groot genoeg om jouw stijl te vertalen naar nieuwe ramen!

Benieuwd naar ons kleurenaanbod of hulp nodig bij je keuze?

Ga eens langs in een showroom, wij helpen je met plezier.

Vraag een vrijblijvende offerte aan