3 redenen om je ramen te renoveren

3 redenen om je ramen te renoveren

Renoveren, renoveren, wie zijn best doet zal het leren. De Vlaming heeft de ‘baksteen in de maag’ stilaan ingeruild voor het ‘renovatievirus’. We geven overduidelijk steeds meer de voorkeur aan renoveren boven nieuwbouw. Eén van de belangrijkste voordelen van renovatie is dat je de werken in de tijd kan spreiden en dus ook de kosten. Bovendien zijn er voorbeelden genoeg van prachtige renovatieprojecten waar nieuwbouw nooit aan zal kunnen tippen. 

In deze blog geven wij jou alvast 3 redenen om jouw ramen te renoveren.

1. Je energierekening zal fors dalen

Ramen en deuren maken gemiddeld zo’n 25% uit van de totale muuroppervlakte van een woning. Bij verouderde of versleten ramen glipt ongeveer 40% van de warmte in huis weg via de ramen. Je moet dan ook geen rekenwonder zijn om te berekenen hoeveel je bespaart op je energiefactuur bij een investering in nieuwe ramen. Veel! Bovendien zal er niet enkel minder warmte verloren gaan dankzij nieuwe ramen, maar voelt de ruimte ook heel wat aangenamer aan. Na een renovatie is die verschrikkelijke ‘tocht’ voorgoed verleden tijd.

2. Je huis krijgt een volledig nieuwe look-and-feel

Gerenoveerde ramen geven je huis meteen een hele nieuwe uitstraling. Ramen renoveren kan in alle stijlen:

Of je nu van authentiek of modern houdt, als renovatiespecialist hebben we ramen voor ieders smaak. Niet enkel je energiefactuur, maar ook je huis zal er volledig anders uitzien na het renoveren van je ramen. Wij nemen graag de tijd om te kijken welke ramen bij jouw renovatieproject passen, in onze showroom of gewoon bij jouw thuis.

3. Gerenoveerde ramen beschermen je beter tegen inbraak

Een gemiddelde inbraakpoging duurt drie minuten. Zo lang moet een raam weerstaan aan inbrekers om jou, je gezin en je bezittingen te beschermen. Huizen met oude ramen zijn een koud kunstje voor een vakkundige inbreker. Wie zijn oude ramen niet laat vervangen, kan dus al evengoed de voordeur openzetten. Toch liever geen vreemden in huis? Renoveer je ramen dan en kies voor inbraakwerend glas, een stevig raamwerk en een veilige sluiting. Zo maken dieven geen schijn van kans. Dankzij het geluidswerend effect van de dubbele beglazing zal je hen zelfs niet horen wenen over hun mislukte inbraak.