Combipremie hoogrendementsbeglazing - spouwmuurisolatie

Vanaf 1 januari 2014 moedigt de Vlaamse overheid de investeringen in isolatie nog aan door uit te pakken met een "combipremie". Voor deze premie kom je in aanmerking wanneer je zowel de muren van je woning isoleert én ook de ramen vervangt.
Hierdoor daalt niet alleen je energiefactuur, maar ook de CO² uitstoot van je woning.

Terugverdieneffect

Vandaag bestaan er al wel aparte premies. Omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun ramen en deuren vervangen niet snel geneigd meer zijn om aan de isolatie van hun muren te beginnen, of omgekeerd, werd deze combipremie in het leven geroepen.
Dankzij deze premie zou het gemiddelde terugverdieneffect van deze gecombineerde investering worden teruggebracht tot 13 jaar, terwijl de vervangende elementen normaliter een levensduur van 30 jaar hebben. Op die manier verdient de investering zich tweemaal terug.

Om van de combipremie gebruik te maken volstaat het niet de bestaande beglazing te vervangen. Ook het raamwerk moet vernieuwd worden. Wie alleen glas vervangt, krijgt slechts 12 of 15 euro/m². Wie niet alleen glas en raamwerk vervangt, maar ook isoleert, zal voor het vervangend glas en raamwerk een premie van € 48 tot € 60 euro/m² krijgen

Voorwaarden

De combipremie is geldig voor werken die worden aangevat vanaf 1 januari 2014. Voor de vervanging van enkel glas wordt de premie opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter, geplafonneerd tot 2.100 euro. Het is belangrijk te weten dat de gecombineerde premie alleen geldig is als álle enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m²K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen.

Ontdek alle andere premies hier!