Inbrekers nemen geen vakantie (deel 2)

Inbrekers nemen geen vakantie (deel 2)

De beginnende inbrekers, die gewoon de voordeur denken te openen, hebben we al wandelen gestuurd dankzij de stevige inbraakwerende deuren en het veiligheidsslot (zie deel 1). Het volgende pijnpunt zijn je ramen. Niet alleen geven ze de inbreker een klare kijk op welke schatten er in jouw huis verborgen liggen, ze zijn ook vaak de toegangspoort naar al dit moois. Geef inbrekers geen schijn van kans en kies voor de veiligste ramen.

Ramen met gelaagd glas: jouw garantie op veiligheid

Gelaagd glas is samengesteld uit twee of meerdere glasplaten met daartussen een stevige folie. Wanneer iemand op het raam slaat, valt het glas niet in duizend stukjes uit elkaar, maar blijven de glasscherven kleven in de folie. Hierdoor slagen dieven er niet in om snel een raam in te slaan en zo je woning binnen te glippen. Gelaagd glas combineer je eenvoudig met alle andere glasopties, zoals dubbel glas, driedubbel glas of hoogrendementsglas.

Stevige ramen in een stevig raamwerk

Je ramen stukslaan is de meest voor de hand liggende optie voor dieven die je woning snel willen binnen raken. Maar de inventieve dief breekt je raamwerk en gaat met je volledig raam aan de haal. Kies daarom voor ramen met een stevig raamwerk, dit kan zowel in pvc, aluminium als hout.

Je hebt sluiten en sluiten

Traditionele ramen hebben maar één sluitpunt. Dat betekent dat de inbreker met zijn koevoet of schroevendraaier slechts één sluitpunt moet openbreken. Koud kunstje voor de meeste inbrekers. Installeer daarom ramen met een veiligheidsslot met 3 of zelfs 5 champignonsluitingen. Hiermee maak je het een inbreker zo goed als onmogelijk om je raam te forceren. Gun je zelfs de allerslimste inbrekers geen overwinning? Installeer dan ook een afsluitbare klink op je raam.

Ook interessant om te lezen: